Návod na jailbreak iOS 6.0 – 6.1.2 pomocí Evasi0n

Návod na jailbreak iOS 6.0 – 6.1.2 pomocí Evasi0n
2013-05-13T12:12:42+02:00
• 13. 5. 2013
6

Dnes se podíváme na úspěšný jailbreak všech zařízení podporujících iOS 6.0 – 6.1.2. Samozřejmě se jedná o untethered jailbreak, což znamená, že po restartu zařízení vám nezmizí.  Za tímto dílem stojí tým Evansi0n a v současné době je k dispozici již verze 1.5. V této verzi je již opraven i bug, kdy vám po instalaci padala aplikace počasí. Zároveň zde není žádné riziko takzvaného „bricknutí“ zařízení, aneb pokud se při instalaci něco pokazí, stačí prý dané iOS zařízení restartovat a pokračovat v jailbreaku dál.

K čemu Jailbreak je

Jailbreak slouží k instalaci aplikací nepodepsaných Applem a k úpravě systému. Díky jailbreaku mají totiž aplikace přístup více do systému a neběží v tzv. „sandboxu“ (odděleně od systému, izolované). Katalog těchto úprav se jmenuje Cydia a naleznete v něm opravdu spoustu aplikací a systém s ním můžete značně upravit ke svému gustu. Nebo například na iPhonu 4 zprovoznit Siri. S tímto otevření systému souvisí i nevýhody, kterými mohou být nižší výdrž baterie a i zpomalení celého zařízení, to však pocítíte obzvlášť u starších nevýkonných zařízení.

Kompletní seznam podporovaných zařízení:

  • iPhone 5
  • iPhone 4S
  • iPhone 4
  • iPhone 3Gs
  • iPad 4. generace
  • iPad 3
  • iPad 2
  • iPad mini
  • iPod touch 5. gen.
  • iPod touch 4. gen.
  • Apple TV 2. gen. (třetí generace není zatím podporována)

ifamilyphoto

Co udělat před instalací

Rozhodně zálohovat kompletní obsah přes iTunes do vašeho počítače pro případ, že by se něco pokazilo, či byste se chtěli jailbreaku zbavit. Další věcí, která se doporučuje provést, je, pokud jste aktualizovali někdy dříve přes OTA (Over-The-Air), kompletně telefon přehrát – zálohovat, zformátovat a obnovit, avšak já jsem od iOS 5 aktualizoval jedině přes OTA a instalace jailbreaku proběhla bez problémů, i tak je to ale risk a přehrání doporučuji. Před jailbreakem také zrušte váš kódový zámek, pokud ho máte.

Co budeme potřebovat

Z oficiálních stránek zde stáhneme jailbreak pro váš operační systém na počítači. Podporované jsou Windows XP a vyšší, Mac OSX od verze 10.6 a Linux (x86 / x86_64). Na Windows je potřeba mít nainstalované iTunes. No a samozřejmě USB kabel a iOS zařízení s verzí od 6.0 do verze 6.1.2 (vyšší nejsou podporovány).

Samotná instalace   

  1. Stáhneme a spustíme program Evasi0n

  2. Připojíme naše iOS zařízení přes originální kabel

  3. Klikneme na tlačítko Jailbreak a během procesu neodpojujeme zařízení od PC

    jb

  4. Až budete vyzváni, klepněte  pouze jednou na ikonku Jailbreak na vašem iOS zařízení , která se vám objeví na ploše

    Evasi0n-Jailbreak-iPhone-5

  5. Po dokončení se vám zařízení bude ještě párkrát restartovat a poté máte jailbreak včetně nainstalované Cydie

Nejsme odpovědní za jakékoli škody, které mohou při instalaci nastat – vždy se může něco pokazit, před jailbreakem tedy nezapomeňte na zálohování. Vše děláte na vlastní riziko.

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Update: jailbreak je také na 7.0.4

Ja myslel ze itunes nenecha projit starsi firmware nez 6.1.3

Jiří Tichý

19. 5. 2013, 8:29

Samozrejme i to se da obejit, meli jste-li jb se starsimi systemy a klic je pro dany ios uulozen na serveru cydie. Pak jen presmerujete ve vasem pc dns apple na ip cydie a ta pak podepise instalaci starsiho ios na vas iphone. Hledejte, googlete….

mam fw 5.1.1 a hledal jsem,ale pojim se ruznych postupu abych to pak jeste spustil,muzete mi prosim poslat nejaky funkcni odkaz na roske@centrum.cz, predem dekuji, mam iphone 4s

Martin Mach

18. 5. 2013, 11:22

Opravdu záludný postup! Však je taky dělaný pro uživatele výrobků Apple, tak co se divit… :-D

Jiří Tichý

19. 5. 2013, 8:31

Nechapu. Kdyz jsem videl rootovat adroidi zarizeni, prislo mi to vice slozite a navic jsem slysel, ze je zam i nebezpeci umrtveni zarizeni. To se s applem nikdy nestane at udelate jakoukoli chybu. Vzdy je cesta zpet

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat