Nandroid Manager – získejte plnou kontrolu nad vašimi zálohami ROOT

Nandroid Manager – získejte plnou kontrolu nad vašimi zálohami [ROOT]
2013-05-01T12:48:00+02:00
• 1. 5. 2013

Pokud vlastníte telefon s Androidem a máte jej opatřený rootem, nejspíš jste již prováděli na svém zařízení tzv. nandroid zálohu. Pro ty, kteří neví, oč se jedná, si ji v krátkosti popíšeme. Zálohy dat můžeme provádět několika způsoby. Můžeme zálohovat jen aplikace, nebo aplikace včetně jejich dat, anebo můžeme provést právě nandroid zálohu, která je vlastně kompletní zálohou systému a všeho v něm obsaženého. Jedná se v podstatě o jakýsi kompletní obraz systému. Tuto zálohu můžeme provádět buď speciálními aplikacemi k tomu určenými, jakou je například Orange Backup, nebo můžeme tuto zálohu provést v recovery prostředí. Jedinou nevýhodou této zálohy je to, že pokud chceme data obnovit, musíme vlastně obnovit celý systém. Pokud jsme chtěli obnovit jen konkrétní data, jako například SMS zprávy či Call Log, museli jsme k tomu využít jiných aplikací.

Screenshot_2013-04-30-12-01-12 Screenshot_2013-04-30-12-00-55 Screenshot_2013-04-30-12-01-38

Nandroid Manager tento problém řeší velice elegantním způsobem. Slouží nejen ke správě nandroid záloh, ale umožňuje z těchto záloh obnovit dílčí data, jakými jsou například aplikace, domovskou plochu, SMS zprávy, seznam hovorů a mnoho dalšího.

Aplikace disponuje poměrně přehledným a jednoduchým rozhraním, které nabízí základní info o záloze. Zálohu můžete přejmenovat, ověřit MD5 součet, nebo vygenerovat nový a zálohu můžeme také komprimovat. Některé funkce zatím nejsou funkční a budou zpřístupněny v příštích verzí aplikace.

Screenshot_2013-04-30-12-01-26 Screenshot_2013-04-30-12-01-38 Screenshot_2013-04-30-12-02-31

Nandroid Manager disponuje i možností si zálohu prohlédnout a zjistit tak, jaká data obsahuje, a v poslední řadě pak zahrnuje rozhraní pro obnovu jednotlivých oblastí. Aplikace je zdarma, což je opravdu skvělé na to, co vše umí. Pokud byste chtěli získat funkce navíc, jakými jsou například možnost obnovení Wi-Fi přístupových bodů, Bluetooth dat, uživatelského slovníku či dat z webového prohlížeče, budete si muset připlatit za PRO verzi, která však stojí symbolických dvacet korun. Perfektní dojem podtrhuje to, že je aplikace bez reklam.

logo-app Nandroid Manager * ROOT Thomas Otero (H3R3T1C) Zdarma ANDROID

logo-app Nandroid Manager Pro Thomas Otero (H3R3T1C) 1,99 US$ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat