Microsoft srovnává iPad a Windows RT tablety videa

Microsoft srovnává iPad a Windows RT tablety [videa]
2013-05-24T07:01:39+02:00
• 24. 5. 2013

Reklamní kampaně některých společností by asi nebyly úspěšné bez pořádného srovnání s konkurencí. Jedná se o poměrně nejúčinnější způsob, jak přilákat pozornost široké veřejnosti. Můžeme si vzpomenout například na Samsung a jeho porovnání smartphonů s iPhony. První reklamy byly vtipné, ale pak se vše začalo opakovat a již nebyly tak zajímavé. Nyní zde máme opět jednu podobnou masáž od Microsoftu.

333367

Je poměrně všeobecně známé, že systém Windows RT se zrovna nejlépe neuchytil. Některé firmy dokonce stahují zařízení z určitých trhů kvůli slabým prodejům. Jiné se raději rozhodly, že nebudou vyrábět tablety se současnou podobou systému Windows RT. Proto Microsoft reaguje a vypouští rozsáhlejší reklamní kampaň, v které dochází na srovnání s iPady od Applu. Zajisté se můžeme těšit na lepší vlastnosti modelů s Windows RT a do jisté míry můžeme přiznat, že je zde několik nesporných výhod. Bohužel již neuslyšíme, kolik je aplikací pro RT verzi systému a jaká je dostupnost obsahu. Právě tyto věci jsou dosti zásadní při rozhodování nad koupí. Nyní se podívejte na první reklamy.

Samozřejmě na nás čeká také webová stránka, kde si můžete srovnat iPad s ASUS VivoTab Smart, Dell XPS 10, HP ENVY x2 a s Microsoft Surface RT. Ovšem minimálně v jednom ohledu si Microsoft upravuje pravdu, nebo spíše neříká vše. Chlubí se, že Asus Vivo má větší úhlopříčku než iPad, ale to ještě neznamená, že iPad má menší displej. Web 9to5mac.com poukazuje na to, že iPad má plochu displeje větší o 3.55 % než Vivo od Asusu.

Opět zde máme jednostranné srovnání, kde jasně vítězí jen určité modely se stejným systémem. Bohužel se vše asi obrátí proti Microsoftu a možná se dočkáme protiútoku od Applu na účet systému Windows RT.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat