Microsoft prodal 900 000 tabletů Surface, je pátý na trhu

Microsoft prodal 900 000 tabletů Surface, je pátý na trhu
2013-05-03T09:29:54+02:00
• 3. 5. 2013

Získat čísla o tom, kolik tabletů Surface Microsoft vlastně prodal, není vůbec jednoduché. Teď se ale první zajímavé informace objevily, a to včetně postavení Microsoftu na trhu s tablety.

Analytická společnost IDC přišla s daty, která popisují podíly jednotlivých výrobců tabletů za první čtvrtletí letošního roku. Pokud tedy sečteme prodeje tabletu Surface RT a Surface Pro (který se začal prodávat později),  získáme součet 900 000 prodaných kusů.

s2

Otázka je, jestli je to velké, nebo malé číslo, ale v porovnání s prvními odhady Microsoftu to nejsou dobré výsledky. Je třeba zdůraznit, že Microsoft udělal jednu zásadní chybu, které se konkurence vyvarovala. Nedokázal (nebo nechtěl) totiž uvézt Surface na většinu světových trhů a místo toho si tablet Microsoftu můžete pořídit  mimo USA jen v několika vybraných zemích. Proč tomu tak je, Microsoft nikdy neřekl, a jestli se Surface někdy dočkáme u nás, to je ve hvězdách. Microsoft sice přišel se seznamem dalších zemí, kam se má tablet během května dostat, ale naše země mezi nimi bohužel stále není.

Nyní ale k tomu, co vlastně toto číslo Microsoftu vyneslo. Podle IDC se díky těmto číslům zařadil na páté místo v žebříčku největších výrobců tabletů s podílem 1,8 %. Za půl roku, kdy je Surface v prodeji, se prodalo skoro dva miliony kusů.

phpf6kuis

Pokud se chce Microsoft zařadit mezi největší výrobce tabletů, má zcela jistě co dohánět, ale bez globálního nasazení to určitě nepůjde. Zajímavé také bude, s jakou další strategií Redmond přijde. Proslýchá se totiž, že koncem roku bychom se měli dočkat minimálně jednoho nového modelu, který by měl disponovat displejem o velikosti 7 palců a v základu nainstalovaným Windows Blue.

Na závěr jen dodám, že Microsoft má v tuto chvíli s operačním systémem Windows 8 na poli tabletů podíl 3,7 %. Android zabírá více jak polovinu trhu a iOS necelých 40 %.

Zdroje: theverge.com, pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat