MediaTek MT6572 – SoC pro nejlevnější smartphony

MediaTek MT6572 – SoC pro nejlevnější smartphony
2013-05-03T07:53:36+02:00
• 3. 5. 2013

Společnost MediaTek je především známá díky svým čtyřjádrovým procesorům, které se objevují v čínských smartphonech. Ty se vyznačují dostatečným výkonem a nízkou cenovkou. Pro mnohé se jedná o dobrý kompromis, ale nyní tato firma představila ještě levnější variantu, která nebude oplývat výkonem. Konkrétně se jedná o SoC MT6572 a objeví se u mobilů s nejnižší cenovkou.

mediatek

Má se jednat o světově první SoS (System On Chip) s integrovanými moduly Wi-Fi, FM, GPS a Bluetooth, díky čemuž výrobci nebudou muset tyto technologie řešit dodatečným přidáváním do smartphonu. Výsledkem budou nižší náklady na výrobu mobilu. Nesmí chybět i podpora pro mobilní sítě, a proto zde najdeme rovnou HSPA+/TD-SCDMA. Oblast výkonu budou zajišťovat dvě Cortex A7 jádra s taktovací frekvencí 1.2 GHz. Ta jsou vyrobena 28nm technologií, z čehož můžeme usuzovat, že spotřeba energie bude na nízké úrovni.

MediaTek MT6572 podporuje displeje s maximálním rozlišením qHD (960×540), což nám napovídá, že grafika nebude příliš výkonná. Na druhou stranu zvládne přehrávat video v 720p. V tuto chvíli nevíme, jestli tento SoC zvládne nahrávat videa v 720p nebo 1080p, ale senzor může mít maximálně 5 MPx. Díky těmto specifikacím se na trh mohou dostat smartphony s velmi nízkou cenovkou, ale budou mít dostatečný výkon na běžnou činnost.

Zdroj: mediatek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat