Kultovní fantasy hra Brány Skeldalu se možná dočká své mobilní verze

Kultovní fantasy hra Brány Skeldalu se možná dočká své mobilní verze
2013-05-04T10:15:57+02:00
• 4. 5. 2013
1

Startovač.cz  (česká podoba zahraničního webu Kikstarter) je web pro podporu začínajících projektů, na kterém se objevil mimo jiné zajímavý projekt autora legendární fantasy RPG hry Brány Skeldalu – Jindřicha Rohlíka, která vznikala v polovině devadesátých let a byla určená pro stolní počítače. Jindřich Rohlík se rozhodl tuto hru portovat na mobilní platformy iOS a Android. Úkol je to bezesporu nelehký, jelikož největší překážkou je potřeba získat dostatečný obnos na vývoj, který je vyčíslen na 180 000 Kč.

DUMP0010

Co tato populární hra z českých luhů a hájů vlastně nabízí? Brány Skeldalu je hra kombinující prvky 2D a 3D grafiky a její děj je zasazen na ostrov Roveland, na kterém hráč bojuje se zlými mágy, kteří používají magickou sílu přímo z pekel a ostrov ovládají skrze pekelná monstra. Vaším úkolem je mágy zničit a ostrovu tak vrátit jeho ztracenou poklidnou atmosféru.

Jindřich Rohlík pro převedení hry do mobilní podoby potřebuje provést úpravy zdrojového kódu, které odstraní hardwarové závislosti, a přepsat jej tak, aby byl kód optimalizován pro současný hardware. Pro port hry chce autor použít Marmalade engine od společnosti Ideaworks 3D, který umožňuje hru napsat takovým způsobem, aby byla multiplatformní. Od toho si autor slibuje to, že bude schopen hru vyvíjet jak pro iOS, tak pro Android současně. Autor také slibuje, že by měly být podporovány i telefony se zastaralejším hardwarem, takže si přijdou na své i hráči s méně výkonnými smartphony.

Pokud se vám tento projekt líbí a chcete autora podpořit, navštivte web startovač.cz, kde lze projekt finančně podpořit několika způsoby.

Zdroj: startovac.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Brány ksedadlu, to jsem kdysi pařil. :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat