Konka V981 předbíhá Apple se čtečkou otisků prstů

Konka V981 předbíhá Apple se čtečkou otisků prstů
2013-05-23T08:00:29+02:00
• 23. 5. 2013

Pokud očekáváte, že společnost Apple na nejbližší akci představí jako první u svého připravovaného modelu iPhone 5S čtečku otisků prstů, tak jste zřejmě na omylu. Právě tak již učinil čínský výrobce Konka, a to u svého chystaného modelu s označením V981. Kromě zmiňované čtečky otisků prstů se uživatelé také můžou například těšit na Super AMOLED displej.

Konka V981

Online konference společnosti Konka, která proběhla v tomto týdnu, odhalila novinku v podobě telefonu s 4,8palcovým Super AMOLED displejem s HD rozlišením. Jeho hardwarovou stránku dále doplňuje čtyřjádrový procesor MT6589 od MediaTeku s taktem buď 1,2 GHz anebo 1,5 GHz a 16GB nebo 32GB uživatelská paměť pro data.

Chloubou tohoto modelu bude 13megapixelový fotoaparát s clonou f/2.0. Konka stihla vydat softwarovou aktualizaci pro vlastní ROMku s názvem Muse, která nyní využívá vestavěnou čtečku otisků prstů k bezpečnostním opatřením nebo k přepínání uživatelů jediným dotykem. Jen baterie o velikosti 2200 mAh může být pro většinu zákazníků kamenem úrazu.

Konka V981 - displej

Konka V981 bude nejprve k dispozici pro zájemce, kteří využijí do 3. června formu předobjednávky za neuvěřitelnou cenu 1 499 čínských jüanů (tj. 4 950 Kč). Navíc v poslední měsících firma začíná podnikat patřičné kroky, aby se jejich zařízení dostala mimo domovskou Čínu, čili se můžeme v budoucnu těšit i na jejich modely u nás v Evropě.

Konka V981 - specifikace

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat