HP oznámilo SlateBook X2 a Split X2, konkurenty Asusu Transformer

HP oznámilo SlateBook X2 a Split X2, konkurenty Asusu Transformer
2013-05-16T14:09:37+02:00
• 16. 5. 2013
1

HP před časem oznámilo na veletrhu MWC svůj 7palcový tablet a nyní přichází na trh s dalšími zařízeními, která rozšiřují portfolio dotykových zařízení. SlateBook X2 a Split X2, jak je patrné již z názvu jednoho z nich, nejsou jen tablety. Jedná se o modely, vycházející z konceptu notebooků, nebo chcete-li hybridů, které budou disponovat odnímatelným dotykovým displejem. SlateBook X2 a Split 2 by tak mohly být přímým konkurentem Asus Transformeru.

hero-slatebook-x2_tcm_245_1410169

SlateBook 2 disponuje odnímatelným 10,1palcovým FULL HD IPS displejem s rozlišením 1 920 x 1 200 pixelů. Pohánět jej bude čtyřjádrový procesor Nvidia Tegra 4 s taktovací frekvencí 1,8 GHz, přinášející vysoký výpočetní výkon, doplněný o 2 GB RAM. Pro ukládání dat bude k dispozici SSD disk o velikosti 64 GB a slot pro microSD karty. Notebook mimo jiné také nabídne digitální prostorové ozvučení – DTS. Operačním systémem bude Android 4.2.2 Jelly Bean. SlateBook X2 bude dodáván ve dvou barevných variantách – bílé a kouřově stříbrné. Cena je stanovena na 479,99 dolarů, tedy v přepočtu na zhruba 9 500 korun.

hero-split-x2_tcm_245_1410170

Druhým hybridem je pak Slate X2, hybrid, který nabídne odnímatelný dotykový  HD IPS displej s úhlopříčkou 13,3 palců a rozlišením 1 366 x 768 pixelů, doplněný o výkonný procesor Intel Core 3. generace (na výběr bude varianta s Core i3, nebo s Core i5 ), doplněné o 2 GB RAM a interní mSATA disk o velikosti 128 GB. Operačním systémem budou Windows 8. Pro ozvučení byla použita technologie Beats Audio. Slate X2 se bude dodávat ve stříbrné barvě a cena je stanovena na 799,99 dolarů, tedy zhruba na necelých 16 tisíc korun.

Zdroje: androidauthority.com, porternovelli.createsend5.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

No takhle to vypadá na zajímavý kousky… Stále váhám, jestli do něčeho takovýho jít, nebo ještě čekat, každopádně můj příští notebook už asi bude tablet PC… Je otázka, jak to bude s praktickou plynulostí a výkonem obou zařízení… Praktičtější tisk a konektivita k příslušenství, možnost relativně plnohodnotné práce (Office, eBanking, grafika, aj.) zatím hovoří pro Win8. Cena, (mnou předpokládaná) pozdější plynulost systému, už nakoupené android aplikace, práce s multimédii zase vybízí pro Android… Co myslíte vy? Tablet samostatný mi asi zatím vedle klasického Win7 notebooku a Android telefonu nedává smysl, ale toto už jo…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat