Gravity Screen Off – Na zamykací tlačítko můžete zapomenout

Gravity Screen Off – Na zamykací tlačítko můžete zapomenout
2019-06-21T14:33:24+02:00
• 8. 5. 2013
1

Pokud vás obtěžuje mačkat zamykací tlačítko telefonu pokaždé, když chcete rozsvítit displej a zjistit například jen přesný čas, nabízí se vám řešení v podobě aplikace Gravity Screen Off. Díky ní vám zamykací tlačítko zbude jen na dvě věci – zapnutí a vypnutí vašeho chytrého zařízení, o vše ostatní se postará aplikace samotná.

unnamed (30)

A jak to celé vlastně funguje? Aplikace získává údaje z pohybového a proximity senzoru a automaticky vypíná displej, pokud váš telefon schováte do kapsy nebo položíte na stůl. Když telefon naopak z kapsy vytáhnete, displej se automaticky rozsvítí. Zajímavostí je také to, že pokud telefon držíte v ruce a například si něco čtete, displej se vám nikdy nevypne.

Aplikace nabízí několik možností nastavení. Můžete si sami zvolit, pod jakým úhlem se vám bude displej vypínat, a to jak u senzoru pro rozpoznání vložení do kapsy, tak i u senzoru rozpoznávajícího položení na stůl. Je tu také možnost zapnout vypínání displeje položením na záda telefonu, avšak tato funkce je ve výchozím nastavení vypnuta, neboť je náročnější na energii. Vývojáři proto doporučují pokládat telefon displejem dolů.

Jako další možnost je nastavení časového limitu, po kterém už displej nepůjde zapnout pohybem telefonu. Lze také zakázat zamykací obrazovku, takže po vytáhnutí telefonu z kapsy můžete začít ihned pracovat. Abyste měli představu, jak to celé funguje, doporučujeme zhlédnout následující video.

Aplikace Gravity Screen Off je k dispozici zdarma, pokud se vám však líbí, můžete si zakoupit verzi Pro za 50 Kč a podpořit tak vývojáře.

logo-app Gravity Screen - On/Off Plexnor Zdarma ANDROID logo-app Gravity Screen Pro - On/Off Plexnor 1,72 US$ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Angellus969

8. 5. 2013, 17:45

Výborná aplikace! :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat