Google I/O Extended Praha a první české video s Google Glass

Google I/O Extended Praha a první české video s Google Glass
2013-05-16T07:30:49+02:00
• 16. 5. 2013

Málokomu z nás se včera podařilo dostat se do San Francisca na konferenci Google I/O 2013, která se jako každý rok konala v Moscone Center. Kdyby ale Google představoval svoje novinky „pouze“ šesti tisícům přítomných lidí, nedostalo by se mu takové pozornosti, jako když svojí konferenci streamuje na YouTube, kde si ji může každý pustit zdarma. Možnost sledovat Google I/O 2013 se tak naskytla dalšímu milionu diváků, kteří tříhodinovou keynote sledovali. Jestli jste ale nechtěli sledovat I/O sami doma, mohli jste vyrazit například na několik míst po celé České republice, kde nám členové GUG připravili přenos i s dalším doprovodným programem.

google-io-2013

V Praze se tato akce konala pod záštitou GDG ČVUT a GDG Prague v prostorách ČVUT, kam se podle Google+ vypravilo kolem 120 lidí. Očekávaný start pražské akce byl plánován na 17:00, ale s drobným zdržením se začalo až kolem půl šesté. Po úvodním slově následovala přednáška Ivana Kutila, který si připravil zajímavé shrnutí loňského googlího roku a několik tipů, co by se mělo na letošní Google I/O představit. Mezi informacemi nechyběly zprávy o akciích a finančním stavu Googlu, ale také pyramidové schéma všech jejich produktů, na kterém byl skvěle vidět vybudovaný ekosystém.

Photo 15.05.13 17 43 09

V šest hodin začal samotný stream, který opravdu trval slibované tři hodiny. Žádné ze tří pláten, které se v sále nacházejí, nezůstalo bez užitku. To nejdůležitější se nacházelo přímo uprostřed, kam se onen přenos promítal. Na zbylých dvou se nacházel stream fotografií z Google+ události a příspěvků z Twitteru pod hashtagem #gioePrague.

Photo 15.05.13 17 35 43

Přestože byla celá akce zdarma, čekalo na nás několik příjemných překvapení. Při vstupu každý dostal tričko Google I/O Extended a obdobnou samolepku velkých rozměrů. Na ty, co  vyhráli tipovací soutěž, které se mohl zúčastnit kdokoli, čekala mikina nebo triko s googlím motivem. Protože jen samotný stream trval přes tři hodiny, pamatovalo se i na hladovějící přítomné. Na každého čekala vlastní polovina pizzy, kterou si mohl vyzvednout kdykoli během akce. Když jste chtěli jídlo něčím spláchnout, čekalo na vás několik druhů pití, ke kterému byl přístup po celou dobu akce.

1368628791234

Výborná atmosféra, která se držela po celou dobu, však nebylo to jediné, co vás mělo přinutit k doražení do prostor fakulty informačních technologií. Na samotnou Google I/O totiž vyrazilo několik vyslanců z Čech (Filip Hráček, Dan Franc, David Vávra a Radek Šimko), kteří poctivě natáčeli videa z centra dění. Ta se potom také promítala na pražské I/O Extended, takže jste mohli nahlédnout do kampusu Googlu nebo do Moscone Center. Mohli jste také tweetovat se speciálním hashtagem, který vyslanci sledovali a v případě úspěchu vám na váš případný dotaz sehnali odpověď.

Na jedno z videí, které zachycuje to nejpodstatnější, se můžete podívat i zde. Uvidíte například i Google Glass

Celá akce, až na pár drobných problémů s technologií, se skutečně vydařila. Sledovat Google I/O s další stovkou lidí, kteří sdílí stejnou zálibu, nebo sedět doma za 13palcovým monitorem, je skutečně rozdíl. Přestože možná máte možnost sledovat přenos na obdobně velkém plátně, atmosféru v sále jen málo co nahradí. Linuly se sice méně burácející zvuky než ze San Francisca, ale udivené výrazy při představení přelomových novinek a občasný potlesk udělalo svoje.

20130515173149 7C865975-0630-40C4-BA6E-0426430BEC8A

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat