Google Play for Education – nová služba pro učitele a žáky

Google Play for Education – nová služba pro učitele a žáky
2013-05-16T07:00:37+02:00
• 16. 5. 2013

Na použití tabletů ve školách není nic divného. Většinou jsme se setkávali pouze s Apple produkty, tedy jak jinak než s iPadem. Nicméně, teď přichází na scénu firma Google. Na konferenci Google I/O společnost oficiálně oznámila Google Play for Education (v překladu – pro Vzdělávání). V této sekci se budou nacházet aplikace vytvořené přímo a jen pro vzdělávání. Tato sekce se bude ještě rozdělovat na dvě různé podsekce – pro učitele a pro studenty. Můžeme vás potěšit informací, že jen ručně vybírané aplikace s doporučením od reálných pedagogů budou uvedeny v těchto seznamech.

Google Play for Education

Software a vzdělávací obsah bude možné zakoupit ve velkém množství pro školy, které budou dávány přímo do Android zařízení zúčastněných žáků. Navíc učitelé budou mít potřebné nástroje, aby se ukázal vzdělávací obsah na tabletu žáka, který může klidně obsahovat i videa z YouTube. Software v Google Play for Education bude seřazen podle školního předmětu a dle obtížnosti (základní škola, střední škola atd.). S Google Play for Education se Google snaží, aby elektronické vzdělávání bylo jednodušší a hlavně levnější pro školy. Uvedení této sekce v obchodě Google Play očekávejme letos v létě. Zkoušky různých vzdělávacích aplikací již však běží ve vybraných školách.

Pokud tedy patříte mezi jedny z učitelů, kteří by to chtěli vyzkoušet, podívejte se ZDE. Najdete zde kompletní popis nové služby.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat