Google hodinky má vyrobit Motorola – existují prototypy

Google hodinky má vyrobit Motorola – existují prototypy
2013-05-14T07:51:34+02:00
• 14. 5. 2013

Google před rokem představil na konferenci Google I/O 2012 své chytré brýle Glass a udělal to ve velkém stylu. Fanoušci byli nadšeni a vývojáři se mohli začít těšit na novou hračku, pro kterou budou vyvíjet aplikace. Ačkoliv k oficiálnímu prodeji je ještě daleko, zřejmě se do té doby dočkáme dalšího zařízení v podobě hodinek. Ostatně spekulace se šíří internetem již delší dobu a objevují se nejrůznější náznaky. Web AndroidAuthority získal nové informace od svého zdroje, který je s celou situací údajně dobře obeznámen.

motorola-motoactv-smartwatch

Google hodinky prý nejsou jen na papíře a údajně mají existovat již první prototypy, které se objevují v nejrůznějších kancelářích společnosti Google. V tuto chvíli měly být viděny v Mountain View, v Berlíně a v Manchesteru. S největší pravděpodobností si mohli někteří zaměstnanci vyzkoušet předprodukční vzorky, což by znamenalo, že bychom se mohli dočkat uvedení v brzké době, ale rozhodně to nebude na Google I/O 2013.

Zatím nejsou k dispozici jakékoliv fotografie nebo designové návrhy. Musíme vycházet jen z informací od zdroje, který napovídá, že se má jednat o podobné zařízení jako Google Glass. To znamená, že i zde budete potřebovat smartphone, jelikož hodinky nebudou fungovat jako samostatné zařízení. Samotný design prostředí ovšem nemá být podobný tomu z Google Glass. Zdroj přímo uvádí, že vše vycházelo z karet Google Now. Na otázku, kdo bude vyrábět hodinky, odpověděl, že se má jednat o Motorolu.

Jedná se o celkem logický krok, jelikož tento výrobce již jednou zkoušel uspět na trhu s vlastními „hodinkami“ Motoactv. Tentokrát ale vše bude pod taktovkou Googlu. Jednalo by se o první produkt, ke kterému by Google využil Motorolu.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat