5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Miroslav Růžička

5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Miroslav Růžička
2013-05-05T12:35:09+02:00
• 5. 5. 2013

Po týdnu tu máme další díl našeho seriálu 5 aplikací, bez kterých bych nepřežil, tentokrát ode mě jakožto uživatele dvou platforem zároveň, a to Androidu a iOS. Proto jsem si připravil pro každý systém 5 aplikací, bez kterých by můj telefon nebyl kompletní. Samozřejmě používám i základní aplikace jednotlivých systémů, (ty ale uvádět nebudu) jako například kalendář pod  Google účtem, který zajišťuje bezproblémovou synchronizaci napříč různými systémy – a právě synchronizace mezi nimi je pro mě poměrně klíčová. Díky tomu používám například Operu nejen na obou telefonech, ale i na desktopu a všechno je poměrně dobře synchronizované. Danou aplikaci tedy uvedu vždy jen jednou na jedné platformě.

smartphone-300x297-1

Začneme s iOS

FOURSQUARE

Foursquare neslouží jen jako služba ke sdílení své polohy se svými přáteli, nýbrž nabízí výbornou databázi různých míst (například restaurací, barů, obchodů a třeba i parků). Ta je ještě doplněna uživatelskými recenzemi, tipy a i fotkami daného místa. To celkově tvoří velmi povedenou službu. Já osobně jakmile někam přijdu, vytahuju svůj telefon a rovnou oznamuji svoji polohu – check-in.  Za každý check-in je pak člověk odměněn body a vlastně i tak trochu soutěžíte se svými přáteli, kdo bude mít více bodů vždycky v období posledního týdnu. Aneb bez dobré recenze do podniku nelez, takže slouží dobře i jako základní editor.

IMG_0021 IMG_0022 

logo-app Foursquare City Guide Developer Zdarma iOS

DISK GOOGLE

Pro mě nepostradatelný pomocník, jak mít synchronizovaná data ve všech svých zařízeních. Vím, že existují i jiná cloudová úložiště, ale to od Googlu mi sedlo nejvíce. Zdarma nabízí sice jen 5 GB, ty ale plně dostačují na ukládání různých dokumentů ve Wordu a prezentací. Asi po roce používání mám zaplněn 1 GB. Celou službu doplňuje povedená aplikace na iOS a Android. Na iPhonu umožňuje nahrávat fotografie a také vytvářet a editovat vaše textové dokumenty a tabulky.

IMG_0017  IMG_0018

logo-app Google Drive – online backup Developer Zdarma iOS

FACEBOOK PAGES MANAGER

Jelikož mám jednu facebookovou stránku, je pro mě tato aplikace zcela zásadní pro její správu na cestách. V prvních verzích nefungovala zcela korektně a poměrně se sekala, avšak po poslední aktualizaci je již použitelná a obsahuje všechno důležité, avšak prostor pro zlepšení zde stále je. Přes Facebook Pages Manager můžete přispívat na svoji stránku statusy a fotky včetně možnosti načasovat příspěvek, dále máte možnost prohlížet statistiky stránky a i jednotlivých příspěvků a v neposlední řadě i spravovat funkce oprávnění redaktorů.

IMG_0023 IMG_0024

logo-app Facebook Pages Manager Developer Zdarma iOS

JÍZDNÍ ŘÁDY

Tak toto je pro mě asi absolutně nejdůležitější aplikace, používám ji již řadu let od prvního iPhonu. U aplikace s názvem Jízdní řády snad ani netřeba popisovat, k čemu slouží. Při vyhledávání spoje si můžete navolit své oblíbené stanice, a tak je nemusíte pokaždé hledat. Aplikace také umožňuje zobrazit výpis odjezdů na daných stanicích, můžete si vybraný spoj uložit rovnou do kalendáře anebo si objednat SMS jízdenku. Tato aplikace mě snad nikdy nenechala ve štychu a vždy našla správný spoj.

IMG_0014 IMG_0015

logo-app Jízdní řády IDOS Developer Zdarma iOS

SVÁTKY

Bez této aplikace bych asi nevěděl, kdo má daný den svátek. Mám nastavenou notifikaci na každý den na 12. hodinu a hned vím, komu mám daný den popřát, a to i díky synchronizaci kontaktů s Facebookem. Lze také nastavit notifikaci pouze na lidi z vašich kontaktů.

IMG_0025 IMG_0026 

Pokračujeme Androidem

OPERA MOBILE

Jelikož používám Operu dlouho již na svém PC, byla pro mě nutnost stáhnout Operu i na svůj Androidí telefon. A k překvapení podporuje (po doinstalování) i Flash player, který se podle mě stále může hodit. Jak jsem již načal v úvodu, využívám Operu hlavně kvůli bezproblémové synchronizaci přes funkci Opera Link. Opera disponuje stejným rozhraním na všech mobilních platformách, to mi naprosto vyhovuje, umístění panelů dole a pohodlné prohlížení mezi nimi nabízí snad jen Opera. Prohlížeč navíc umožňuje  šetřit FUP díky funkci Opera Turbo, to však příliš nevyužiji při svém poměrně velkém FUP.

 unnamed unnamed2

logo-app Prohlížeč Opera pro Android Opera Software ASA Zdarma ANDROID

EVERNOTE

Evernote je pro mě další nepostradatelnou aplikací, nabízí perfektní psaní poznámek opět dobře synchronizované. Poznámky lze pěkně roztřídit a do těch si pak můžete přidat i fotky, zvuk či dokumenty.

unnamed4 unnamed3

logo-app Evernote Evernote Corporation Zdarma ANDROID

ANY.DO

Nepostradelný pomocník v oblasti Getting Thing Done programů. Aplikace zaujme svým jednoduchým přehledným vzhledem a každé ráno díky funkci Any Do Moment vám připomene, jaké máte na daný den úkoly. Na Androidu je aplikace i pěkně integrovaná do notifikační lišty, takže máte své úkoly skoro pořád na očích.

 unnamed (5) unnamed (6)

logo-app Any.DO To Do | Seznam úkolů Any.do Zdarma ANDROID

FEEDLY

Teprve nedávno jsem začal používat RSS čtečku, po kauze ukončení Google Readeru jsem objevil tuto čtečku se jménem Feedly a rozhodl jsem se ji vyzkoušet. Po asi měsíčním používání jsem si ji vcelku oblíbil, jedná se o povedenou, rychlou a přehlednou čtečku. Opět podporuje synchronizaci, kterou náležitě využívám. Oblíbené články lze i uložit a můžete si je přečíst později.

 unnamed5 unnamed6

logo-app Feedly Feedly Team Zdarma ANDROID

CUT THE ROPE

A na závěr jsem si nechal svoji oblíbenou hru. Přehrál jsem snad všechny díly a momentálně hraji poslední díl Cut the Rope: Time Travel, který si mě opět získal. Člověk už ani nevěřil v tak povedené pokračování a přece přišlo. V této hře máte za úkol dostat bonbónek k Om Nomovi, což je taková ta zelená příšerka. Je to pravdu ideální logická hra například do metra a zabaví opravdu na dlouho.

 unnamed unnamed2

logo-app Cut the Rope: Experiments ZeptoLab 22,50 Kč ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat