Xiaocai G6: Světově první dual-boot telefon s Androidem?

Xiaocai G6: Světově první dual-boot telefon s Androidem?
2013-04-01T23:47:34+02:00
• 2. 4. 2013
1

Jestliže je někdo vždy o krok napřed v mobilních technologiích,  jednoznačně jde minimálně o výrobce pocházející z Číny. Po několika povedených kopiích věhlasných značek tentokrát z těchto končin přichází model G6 od společnosti Xiaocai. Kromě toho, že by mělo jít o cenově dostupné čtyřjádrové zařízení,  nabídne opravdu něco navíc oproti svým konkurentům na mobilním trhu, a to možnost dual-boot systému.

Xiaocal G6

Xiaocal G6 nabídne 5palcový IPS displej s HD rozlišením 1280 x 720 pixelů. O výkon se bude starat čtyřjádrový procesor MTK6589 s frekvencí 1,2 GHz a 1 GB paměť RAM. Záda zařízení disponují 13megapixelovým fotoaparátem a baterií s kapacitou 2500 mAh. Všechny tyto specifikace jsou zaobaleny v těle o tloušťce 9,3 mm.

Softwarově model poběží na operačním systému Android ve své momentálně poslední dostupné verzi 4.2 Jelly Bean. Největší zajímavostí celého chytrého telefonu by měla být funkce dual-boot, díky které byste měli mít možnost zároveň vyzkoušet různé ROMky nebo rovnou nejeden operační systém. Na závěr samotný výrobce prozatím neuveřejnil, jakým způsobem a jaké operační systémy bude vůbec možné zavádět do zařízení.

Xiaocal G6 - přední část Xiaocal G6 - zádní část

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

O tomhle jsem už kdysi snil..psal jsem to myslím pod článek k nějakému transformeru bylo to kdysi tak asi k prvnímu..mou myšlenkou byl transformer tak jak jej známe ale třeba při zapnutí klávesnicě by se přepnulo na WINdows..celkem hezká myšlenka..ale okna nejedou na ARMu takže..až na RTčka ale…RT..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat