Těšte se, Xiaomi zaútočí na globální trh

Těšte se, Xiaomi zaútočí na globální trh
2013-04-17T09:12:53+02:00
• 17. 4. 2013
5

O společnosti Xiaomi jsme se většinou zmiňovali ve spojitosti s velmi dobře vybavenými smartphony, jejichž specifikace mohou konkurovat světovým značkám. Samozřejmě to není jen o výkonu a výbavě. Xiaomi razí strategii co nejnižší cenovky za zařízení při zachování kvality.

binlinxiaomiceo3

Prezident společnosti Lin Bin doslova říká, že nepotřebují marketing, obchody nebo cokoliv podobného. Jejich telefony si nacházejí své zákazníky díky cenovce, která je ušetřena od výdajů na reklamu. Lin udává, že firma byla schopna generovat příjem 2 miliardy dolarů za 1.7 miliónu smartphonů. Některé jejich modely se dokonce vyprodaly během prvních momentů předprodeje za pouhé 3 minuty. Zmiňuje se o tom, že Čína patří k největším trhům, ale nyní jsou připraveni na větší krok.

Xiaomi chce v tomto roce vyrazit za hranice Číny a nabídnout své produkty na světovém trhu. Dokonce mají v plánu prodat něco kolem 15 miliónů zařízení a to jen v roce 2013. O tomto kroku se spekulovalo již delší dobu, ale konečně zde máme oficiální stanovisko. Samozřejmě vzniká otázka, jestli Xiaomi dokáže udržet stávající strategii. Je těžké si představit, že by mohli založit svůj úspěch na mezinárodním trhu bez reklamy.

MI2S

Pokud se podíváme na stav některých současných výrobců, mnohdy je jim vyčítán slabý marketing. Pokud by si společnost Xiaomi dokázala udržet cenovou politiku u všech zařízení, mohlo by se jednat o nejlepší reklamní tah, který by zaručoval úspěch. Například smartphone Xiaomi MI2S nabízí špičkové specifikace za cenovku pohybující se kolem 7 000 Kč. Možná zde je hlavní budoucí úspěch této mladé čínské společnosti.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Mi2S je zatím pekelně těžký sehnat, ale myslím, že zatím bohatě stačí klasika Mi2, která se u už u nás prodává za pěkný peníze http://harektrade.cz/eshop/xiaomi/69-xiaomi-mi2-32gb-cerna-barva.html

Ale kdy se k nám dostanou to pořád nikdo neví…..

Přemysl Vaculík

VIP 17. 4. 2013, 20:35

Ale ono je to vlastně jedno, jestli se dostanou k nám. Pokud budou v UK, tak to již někdo doveze ;)

Revolution’s coming..;)

levny a skvele vybaveny produkt nepotrebuje reklamu. akorat bude mit pomaly start zato si ale udrzi cenovku dole. prvni leta – lide znali — reklama, pak clanky v casacich — reklama nekdo by musel spustit antikampan aby to zastavil cena/vykon je to na co slysi kopec gausovy krivky

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat