Samsung – ovládání telefonu nebo tabletu pomocí myšlenek

Samsung – ovládání telefonu nebo tabletu pomocí myšlenek
2013-04-22T15:00:50+02:00
• 22. 4. 2013
1

Společnost Samsung ve spolupráci s univerzitou z Texasu momentálně pracuje na systému, který uživatelům po nasazení čepice s EEG elektrodami a použití speciální aplikace dovolí ovládat a zkontrolovat stav svého chytrého zařízení, a to vše prostřednictvím mozku. V budoucnu může jít o ojedinělý nástroj a zároveň šanci pro handicapované osoby, jimž zdravotní stav neumožňuje plně využívat prsty k ovládání dotykové obrazovky. Na trhu lze již narazit na první produkty od NeuroSky nebo Emotiv Systems. Ti začali využívat EEG signály v případě hraní her.

Samsung brain control

Samsung společně s asistentem profesora elektrotechniky z univerzity v Texasu, Roozbeh Jafariem vyvíjejí systém, umožňující uživatelům vybírat kontakty, vybírat a otevírat skladby ze seznamu na tabletu Galaxy Note 10.1. Výzkumníci zjistili, že sledováním známé mozkové činnosti a zároveň opakovaným ukazováním vizuálních vzorů lidé můžou vybrat z menu ikonku blikající při určité frekvenci a otevřít jakoukoliv aplikaci.

Výzkum je ještě daleko od svého konce, jelikož samotné nastavení prozatím trvá 45 minut a elektrody stále vyžadují aplikovat gel. Míra úspěšnost se aktuálně pohybuje mezi 80 až 95 % při výběru každých 5 sekund. Potěšující může být fakt, že technologie opravdu funguje a nakonec ti, kteří by nikdy nemohli používat chytré dotykové zařízení, si budou moci v budoucnu pořídit a používat bez problému vlastní chytrý telefon nebo tablet.

Samsung Galaxy Note 10.1 brain control

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

To by bylo fajn kdyby tam byly nějaké základní věty, které by taky blikaly jistou frekvencí..tím by dokázali i mluvit..i když znaková řeč je asi jednodnušší dokud by to doopravdy nedokázalo číst myšlenky…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat