Můžeme se těšit na menší Windows 8/RT tablety

Můžeme se těšit na menší Windows 8/RT tablety
2013-04-21T09:30:22+02:00
• 21. 4. 2013
1

O Microsoftu je známo, že mu většinou ujede vlak v oblasti mobilních technologií, kde zatím vládnou společnosti Google a Apple se svými systémy. Ačkoliv se začíná dařit systému Windows Phone, nemůžeme to tvrdit o samotných tabletech. V současnosti si můžete pořídit například Windows RT tablet, ale většinou se setkáte s větší cenovkou za zařízení, jehož systém je dosti osekaný oproti Windows 8. Na druhou stranu jsou zde vybavenější Windows 8 tablety, ale jejich cena je ještě vyšší.

surface-family

Delší dobu se spekuluje, že by Microsoft mohl nabídnout řešení mezi smartphonem a větším tabletem. Nyní zde máme informaci přímo od CFO Petera Kleina, který potvrzuje, že se připravují menší tablety se systémem Windows. Zatím nejsou zcela jasné parametry nadcházejících tabletů, ale jsou zde zmiňovány velikosti 7 a 8 palců. Tímto by mohla společnost konkurovat v menším segmentu zařízení. Samozřejmě to není jen o velikosti. S menší úhlopříčkou by se měly objevit tablety s nižší cenovkou.

Peter rovnou zmínil, že spolupracují s výrobci, aby mohli nabídnout větší portfólio zařízení. Objevují se zde i spekulace o Surface se 7 palci, ale nemusíme se nakonec dočkat. V tomto segmentu se asi objeví firmy jako Asus, Acer atd.

Pokud ke všemu připočteme nadcházející aktualizaci GDR3 pro Windows Phone, můžeme jednoznačně prohlásit, že jsou zde otevřená vrátka pro kompletní portfólio zařízení. Právě v této verzi mobilního systému se objeví podpora vyššího rozlišení.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Microsoft bude dále pokračovat s Windows RT pro ARM článek zde: http://www.lnews.eu/spojeni-qualcomm-a-microsoft-bude-dale-pokracovat

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat