5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Petr Vaníček

5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Petr Vaníček
2013-04-21T09:00:25+02:00
• 21. 4. 2013

Brzy po vydání prvního dílu o aplikacích, které musím v mobilu mít, na mém blogu se mi ozval Přemek s tím, že si jich mohu 5 vybrat a rozepsat se o nich. Tehdy to vypadalo jako jednoduchý úkol, vybrat z těch pár aplikací pět kousků.

Když jsem si ale prohlédl svůj seznam 30 „must have“ aplikací, tak to už problém byl. Ale nakonec se věc podařila a těch pět opravdu využívaných jsem sepsal, i když bych klidně ještě dvě přidal.

smartphone-300x297-1

Na úvod je třeba poznamenat, že nemůžete čekat nějaké super náročné aplikace, i když třeba Ingress rozjedu, ani aplikace stvořené pro čtyřkového Androida, jelikož mým telefonem je lowend, v České Republice neznámý, T-mobile Vivacity. Jde o dovoz z Velké Británie od tamního T-mobilu, a tak se mi telefon dostal do rukou půl roku předtím, než se začal prodávat v ČR pod označením ZTE Atlas W.

Sleep As Android

Tahle aplikace umí člověka udělat po ranním probuzení šťastnějším, a ač to říkám lehce ironicky, je to pravda. Sleep as Android totiž pomocí senzorů v telefonu sleduje váš spánek a na základě toho, jak moc se hýbete, vás ráno vzbudí klidně o chvíli dříve, ale v lehčí fázi spánku, takže se vám vstane lépe. Kdyby to byla jediná informace, tak by byla aplikace k ničemu. Ale kromě toho zakládá statistiku, ze které se po pár týdnech dovíte zajímavé údaje a měření tím i zpřesňujete. O tom, v čem je aplikace opravdu užitečná a s čím pomůže, se dočtete v jiném článku na Dotekománii, jenž jsem napsal po tříměsíčním používaní aplikace.

logo-app Sleep as Android Urbandroid Team Zdarma ANDROID logo-app Sleep as Android Unlock Urbandroid Team 3,05 US$ ANDROID

Runkeeper

I když může být s podivem, proč se takováto aplikace nachází u někoho, jako jsem já, v kombinaci s Ingress funguje extrémně motivačně. Když se totiž podíváte na souhrnné grafy na webu Runkeeperu, vybičuje vás to k dalšímu pohybu nebo Ingress výpravě. Výhoda Runkeeperu je, že nepotřebuje mobilní internet, ale jen GPS, takže si vyjdete, vyběhnete nebo vyjedete na kole a po skončení odešlete data klidně až doma, kde se můžete kochat svými výkony. Spolu s webovým rozhraním je Runkeeper prostě dokonalý.

logo-app RunKeeper - GPS Track Run Walk FitnessKeeper, Inc. Zdarma ANDROID

Pocket

Pocket z jeho webové verze znám celkem dlouho, ještě coby Read It Later. V telefonu ho používám přibližně rok, jelikož jsem jednodušší a lepší aplikaci na čtení článků nenašel. Pokud člověk spěchá do práce nebo do školy a má spoustu otevřených panelů nebo dlouhou frontu ve čtečce, tak si jen nechá poslat články do webového Pocketu, nechá si telefonem články stáhnout a cestou si může v klidu pročítat na telefonu. Poslané články se po synchronizaci stáhnou a cestou si  můžete, bez potřeby mobilního internetu, číst vše, co jste nestihli.

2013-04-07_12.55.51

logo-app Pocket Read It Later Zdarma ANDROID

DroidWall – Android Firewall

Pokud nemáte tučné konto, slušnou retenční nabídku nebo za vás účty neplatí někdo jiný, tak musíte s mobilním internetem a FUPem, na našem specifickém trhu, šetřit. S tím mohou pomoci různé aplikace s funkcí firewallu. V aplikaci tedy jen označujete aplikace, které mohou mít přístup k mobilním datům a které ne. Této funkcionality si ale užijí jen majitelé telefonu s rootem, ale není právě tohle důvod k tomu telefon rootnout?

logo-app DroidWall - Android Firewall Rodrigo ZR Zdarma ANDROID

A2SDGUI – Darktremor A2SD GUI

S klidem mohu říci, že tato aplikace pozvedává použitelnost levných telefonů s malou vnitřní pamětí na vyšší úroveň. Je sice opět třeba root, ale odměnou nám bude možnost vytvoření si EXT oddílu na kartě, kam se budou přesouvat aplikace. Nejde ale jen o přesunutí, které se nachází v nabídce samotného Androidu, protože tímto stylem nainstaluji do telefonu desítky aplikací, a ne jen asi 10 kousků. Nyní mám v telefonu víc než 50 aplikací a na interní paměti mi zabírají jen 78 MB.

logo-app A2SDGUI - Darktremor A2SD GUI A. R. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Vaníček

Jsem student IT, který rád bloguje, učí děti na počítačích v rámci počítačových táborů či kroužků a baví ho počítačové sítě.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat