Lumia 920 ukazuje novou funkci – poklepej a probudí se

Lumia 920 ukazuje novou funkci – poklepej a probudí se
2013-04-12T11:05:34+02:00
• 12. 4. 2013

Výrobci smartphonů hledají nejnovější technologie, aby nalákali nové zákazníky. Ačkoliv je tento rok věnovaný technologii displejů a především pak rozlišení, objevují se softwarová vylepšení, která mají ulehčit život. Například u Samsungu můžeme vidět u modelu Galaxy S4 několik vychytávek, kde se třeba pozastaví video, pokud se podíváte jinam. Nokia nelení a hodlá představit podobná vylepšení, byť nemusejí být tak sofistikovaná.

gsmarena_003

Prozatím nedošlo k oficiálnímu uvedení, ale nová aktualizace pro modely Lumia přinese minimálně jednu vychytávku, která se týká displeje. Konkrétně byla zachycena na modelu Lumia 920, kde stačí v nastavení povolit funkci na probuzení smartphonu. Následně postačí poklepat prstem na displeji, který se pak rozsvítí. Tudíž nemusíte mačkat tlačítko, aby se mobil probudil. Na tuto novinku se můžete podívat na následujícím videu.

Jak jste si mohli všimnout, displej je vlastně stále aktivní a zobrazuje hodiny. Dvěma klepnutími se následně rozsvítí, ale již nyní se ptáme, jak moc bude nová funkce vyčerpávat baterii. Musíme si uvědomit, že tento model nemá AMOLED displej, tudíž zde dochází k větší spotřebě při aktivním zobrazování hodin. Funkce by se více hodila na zmiňovaný panel, jelikož černá barva znamená, že daný pixel je vypnutý a nespotřebovává energii. Nyní si musíme počkat, s čím vším přijde finský výrobce s novou aktualizací pro své modely.

Zdroj: wpcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat