Google pohltil Wavii – aplikace končí na iOS aktualizováno

Google pohltil Wavii – aplikace končí na iOS [aktualizováno]
2013-04-26T18:50:23+02:00
• 26. 4. 2013

Aktualizováno 26.4.

Google oficiálně pohltil startup Wavii, který přesouvá celý svůj tým pod větší společnost. Zajisté vznikají otázky, jestli se jejich app bude vyvíjet nadále. Ta byla dostupná pouze pro iOS, ale okamžitě po převzetí bude ukončena a stažena z obchodu AppStore.

Wavii

Na svých stránkách děkují vývojáři všem uživatelům, kteří pomáhali s vývojem s testováním. Nově se bude pracovat na technologiích Googlu, kam budou začleněny všechny inovace, které přináší Wavii. Zřejmě se tak brzy dočkáme třeba vylepšené služby Google Zprávy.

Původní článek

Informace jsou v dnešním světě nejcennějším obchodním artiklem, za který jsou firmy ochotny utrácet nemalé peníze. Ovšem na druhé straně vzniká otázka, jak s těmito informacemi pracovat. Pokud sledujete větší množství zdrojů na internetu, tak se vám může stát, že o nějaké novince čtete několikrát. Právě tímto problémem se zabývá startup Wavii.

screen-shot-2013-04-23-at-12-14-41-pm

Konkrétně sumarizuje veškeré informace, které vás zajímají, a odstraňuje duplikáty. Ve výsledku vám poskytne ucelenější informace v přijatelnější formě. K tomuto výsledku mu napomáhá i vlastní agregační algoritmus. O Wavii projevily zájem dvě společnosti, a to konkrétně Google a Apple. V případě Applu se měl tento startup integrovat do asistentky Siri, která by mohla poskytovat zajímavosti pro své uživatele. Google hned na začátku chtěl podpořit tímto projektem svůj Knowledge Graph, který se snaží pracovat na podobné bázi.

Celý tým Wavii tvoří 25 nadaných lidí a v tuto chvíli podepsali dohodu s Googlem. Cenovka se vyšplhala na 30 miliónů dolarů. Výsledek zřejmě jen tak brzy neuvidíme, ale můžeme se třeba těšit na nový způsob informování například u služby Google Now, kam by se podobný projekt vyloženě hodil.

Zdroje: techcrunch.com, wavii.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat