Google Play obchod dohání Apple App Store

Google Play obchod dohání Apple App Store
2013-04-18T07:28:25+02:00
• 18. 4. 2013

Ještě nedávno firmy mohly lákat zákazníky na počet aplikací ve svých obchodech pro smartphony a tablety. Na prvním místě byl Apple se svým App Store, ale v poslední době se ukazuje, že byl dohnán obchodem Play od Googlu. Zajisté jsou zde stále rozdíly v počtu aplikací a her mezi jednotlivými obchody, ale již nejsou tak markantní.

google-vs-apple-app-store

Nyní se objevila zpráva analytické společnosti App Annie, která přibližuje celkový stav obou obchodů. Prvním statistika se týká počtu stažených položek z jednotlivých obchodů a už ani zde nemá Apple takový náskok, jak tomu bylo dříve. Google Play má téměř 90% všech stažení jako u App Storu. Můžeme tedy předpokládat, že už je nebo brzy bude tento poměr zcela vyrovnán.

app-annie-index-2013q1-app-downloads

 

Apple boduje v počtu stažených položek převážně ve Spojených státech a stejně tak i Google Play. Ovšem ve výnosech je tomu zcela jinak. Vývojáři pro iOS mají 2.6x vyšší zisky, než je tomu u aplikací a her pro Android. Ovšem pokud se podíváme na data z konce minulého roku a porovnáme je s prvním kvartálem 2013, můžeme si všimnout významného růstu na straně Googlu. Zatím má App Store zcela navrch, ale na druhou stranu se nezastavuje růst obchodu Play.

app-annie-index-2013q1-app-revenue

Co se týče výnosů, tak u Apple boduje USA a na druhém místě je Japonsko. Google Play má nejvyšší příjmy v Japonsku a Jižní Koreji, které jsou domovinou významných výrobců. Z této analýzy můžeme tedy vyčíst, že obchody Play a App Store jsou si vyrovnané, ale to se již netýká výnosů, které jsou na straně Apple stále vyšší.

Zdroj: blog.appannie.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat