5 aplikací ze storu: mix pro iOS

5 aplikací ze storu: mix pro iOS
2013-04-05T20:29:10+02:00
• 3. 4. 2013
2

Je tu další středa, další díl 5 aplikací ze storu, tentokrát se směsicí aplikací pro iOS:

Llumino

Přestože na Appstore je nespočetné množství všemožných kalkulaček, jen málo z nich je opravdu použitelných. Jestli hledáte spolehlivou kalkulačku, která sice nemá přehršle funkcí, ale zato nabízí úžasné barevné prostředí, vězte, že Llumio je skvělou volbou. Marně sice budete hledat složitější funkce, ale na rychlé počítání je naprosto vyhovující. Barevné prostředí, jehož barvy si nastavíte sami, závan minimalismu a využití gest je to, co dělá z Llumino velmi zajímavou kalkulačku. I v tomto případě však video řekne mnohem více:

logo-app Llumino Developer Zdarma iOS

Suno

Jestli vám nevyhovuje budík, který už v iOS je, nebo chcete vyzkoušet zajímavější způsob buzení, Suno je pro iPhone zajímavým řešením. Místo otravného řinčivého zvuku budíku, který spoléhá na probuzení šokem, nabízí tato aplikace pomalé buzení postupným rozsvěcováním displeje vašeho telefonu a následného hraní příjemnějších zvuků.

Když si například nastavíte, že chcete vstávat v 8 hodin, aplikace začne s postupným rozsvěcením obrazovky až do přesného počtu luxů, který si při vytváření budíku nastavíte. Po dosažení největší intenzity světla, přesně v době, kdy si přejete se probudit, se spustí zvuk, který se ale ani v nejmenším nepodobá normálnímu budíku. V seznamu melodií budete také marně hledat známé zvuky jako Brnkání, Marimba nebo Xylofon. Místo toho tam najdete názvy jako „Maledivské pláže“ nebo „Švýcarské louky“. Aplikace za 0,89 euro slibuje větší odpočatost a příjemnější vstávání.

 

Final Fantasy V

Učebnicovým příkladem japonského RPG je hra Final Fantasy, která od roku 1987, kdy byla prvně vydána, udělal ohromný skok kupředu. Jestli se ale chcete od 3D verzí nových verzí, Final Fantasy V pro iPhone a iPad vás zavede o dvacet let zpátky, kdy byla Final Fantasy V v roce 1992 vydána. Jednoduchý příběh se z dob konzolí zanechal, stejně jako 2D grafika okolí i hlavních postav. Stejně tak bude vaším úkolem procházet příběhem s ústřední postavou, plnit úkoly a zachránit animovaný svět. Jak se hra ovládá, na to se můžete podívat na oficiálním videu:

 

logo-app FINAL FANTASY V Developer Zdarma iOS

 

Gravity Maze

Snímek obrazovky 2013-04-02 v 20.30.23

Další hrou v pořadí je jednoduchá oddechovka Gravity Maze. Vaším úkolem je pomocí natáčení telefonu, které zajišťuje gyroskop v iPhone a iPadu, dostat několik Fluffů, živoucích kuliček, z temného bludiště do cíle. Na cestě vás ale, jak určitě předpokládáte, čekají různé překážky, které musíte zběsilými pohyby telefonu překonat.

Na pohled jednoduchá hra však má svoje kouzlo, které společně s kombinací tmavého prostředí, navozující efekt ponurého bludiště, a podobně laděnou hudbou vytváří příjemnou atmosféru. Snahu o pokoření všech 45 levelů, které jsou rozděleny do tří „světů“, kde je vždy trochu odlišné ovládání, můžete ukojit zdarma, a to buďto na iPhone nebo na iPadu.

logo-app Gravity Maze Developer Zdarma iOS

Rego

 Snímek obrazovky 2013-04-02 v 20.45.45  Snímek obrazovky 2013-04-02 v 20.46.12
Jestli jste právě navštívili nějaké místo, kam se určitě chcete vrátit, ale víte, že zapomenete, kde ta úžasná kavárna byla, zapisovat se adresu je nejen zdlouhavé, ale i z pohledu smartphonisty laické a zastaralé. Tento problém za vás vyřeší aplikace Rego, kam můžete na mapu zanést jakékoli místo, jehož adresu si chcete pamatovat nebo kam byste se rádi podívali.

Snímek obrazovky 2013-04-02 v 20.46.06  Snímek obrazovky 2013-04-02 v 20.45.58
Nejenže na mapu zapíchne pomyslný špendlík, ale polohu můžete doplnit o různé další informace. Ať už to jsou fotografie nebo doplňující text, který vám připomene, proč jste si uložili zrovna tohle místo v lese, vše si můžete k zaznamenané poloze připsat. Rego si můžete pro iPhone stáhnout zdarma s tím, že máte pouze 10 volných míst, které můžete do aplikace zapsat. Za cenu 0,89 eur máte možnost dokoupit si neomezený prostor.

logo-app Rego Pro: Bookmarks for places Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Proč je u těch her zdarma když zdarma nejsou ?

Přemysl Vaculík

VIP 3. 4. 2013, 16:55

Apple něco pozměnil a naše řešení to vyhodnotilo jako zdarma. Opravil jsem to.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat