Výzkum: Tablety dosáhnou 1/3 mobilního provozu

Výzkum: Tablety dosáhnou 1/3 mobilního provozu
2013-03-13T19:03:44+02:00
• 9. 3. 2013

Nejnovější výzkum reklamní společnosti Jumptap zjistil, že většinový podíl chytrých telefonů využívaných pro procházení internetového obsahu začínají tablety s čím dal větším tempem stahovat na menší rozdíl. Informace pochází z vlastních zdrojů firmy, kde čítají přes 134 milionů uživatelů v USA a 206 milionů z celého světa.

Tablety

Již koncem loňského roku tablety zaujímaly 18procentní podíl z veškerého mobilního provozu na internetu, 78 procent patří samozřejmě chytrým telefonům a zbývající 4 procenta patří obyčejným telefonům. Čísla nemusí být v porovnání se skutečnou poptávkou po určitých zařízení úplně přesná, i když chytré telefony po stránce prodeje stále hrají nejdůležitější roli na trhu.

Podle TechCrunch analytici do tabletů nevkládají s celkovou 10 procentní tržbou v letošním roce žádnou naději, že by se měly výrazně přiblížit chytrým telefonům. Přesto Jumptap přiřkl tabletům 11procentní nárůst ještě do konce tohoto roku, což vypadá na slušný 29procentní podíl.

Infografika tablety - Jumptap

Jumptap své získané údaje také využívá k předpovědím o budoucích podílech na trhu mezi jednotlivými mobilními operačními systémy. Nakonec u Androidu očekávají udržení si svého vedení a ostatní platformy si nadále udrží s dostatečným odstupem od sebe.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat