Výrobní náklady na Galaxy S 4 – byl nucen Samsung zvýšit cenu?

Výrobní náklady na Galaxy S 4 – byl nucen Samsung zvýšit cenu?
2013-03-20T12:00:11+02:00
• 20. 3. 2013

Výrobní náklady mobilních telefonů se velmi těžko odhadují, ačkoliv můžeme znát jednotlivé ceny všech součástek použitých v zařízeních. Je nutné brát i v potaz náklady na vývoj hardwaru a softwaru, ale právě zde se těžko vytvářejí kalkulace. Samotní výrobci se těmito údaji nechlubí, a proto nezbývá nic jiného, než si minimálně nastínit přibližnou cenu takového top modelu.

b277a899-b39f-4a9d-9120-9d3dcbae39f8

Tentokrát zde máme údaje o Samsungu Galaxy S 4, který se začne co nevidět prodávat, a to rovnou ve dvou verzích. Některé trhy se dočkají modelu s Exynos 5 Octa, který má 8 jader. Například u nás bude k dispozici jen 4jádrová varianta s procesorem od Qualcommu. Cena těchto verzí se mírně liší, ale v samotném důsledku je poměrně stejná.

gs4-cost

 

Z této tabulky můžete jasně vidět rozdíly i jednotlivých variant modelu SGS 4. Můžete si všimnout cenového rozdílu mezi jednotlivými SoC, kde Snapdragon 600 je výrazně levnější oproti Exynos 5 Octa. Na druhou stranu jsou dražší součástky pro konektivitu. Náklady na smontování se zvýšily o 0.5 dolaru. U SGS 3 činily pouze 8 dolarů.

V konečném důsledku zde máme rozdíl jednoho dolaru, takže oba obě varianty top modelu od Samsungu jsou relativně srovnatelné. Některá média si ale všimla, že zde došlo k zajímavému posunu. Samsung si většinou přidává k této cenovce částku 250 dolarů, čímž získáme přibližnou doporučenou cenu 579 dolarů. Ovšem reálně je daleko vyšší, a proto se vytvářejí dohady, proč tomu tak je. Dle nepotvrzených zpráv byl Samsung nucen samotnými operátory.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat