Motorola X Phone – koncept, nebo reálný render

Motorola X Phone – koncept, nebo reálný render
2013-03-26T09:19:41+02:00
• 26. 3. 2013
1

Každý rok můžeme sledovat honbu za nejočekávanějším smartphonem a většinou tuto nálepku dostaly modely od Applu, Samsungu nebo HTC. Letos si zřejmě ujme toto označení společnost Motorola. Důvodem je projekt X Phone, o kterém jsme mohli slyšet ze všech stran. Jedná se o jeden mobil, nebo o novou rodinu? To zatím nevíme zcela přesně, ale nyní se ukazuje první render, který byl uveřejněn na webu GSMArena, jenž patří mezi důvěryhodné zdroje.

Samozřejmě vznikají pochybnosti o zdroji informací a samotného renderu. Již jsme mohli vidět podařenou práci zkušených grafiků, kteří napálili celý mobilní svět. Tentokrát se ale možná jedná o nejbližší podobu nového modelu od Motoroly, který potvrzuje některé spekulace – nebo je spojuje. Mohli jsme již vidět prototyp zařízení bez názvu a podle dřívějšího zdroje z něj bude vycházet nadcházející model. Nyní se již podívejte, na co se můžeme těšit, pokud se tedy jedná o reálný render, jenž unikl.

gsmarena_001 (2)

 

Dle původních informací se můžeme těšit na unibody, což by se potvrzovalo podle vzhledu i na tomto renderu. Displej X Phonu vykazuje technologii Edge-To-Edge, čímž se chlubila Motorola již u nového modelu v řadě Razr. Nemusíme čekat Full HD displej, tentokrát se zde má nacházet HD displej o úhlopříčce 4,7 palce. Samotná kapacita baterie má být 4000 mAh, což odpovídá zařízením amerického výrobce mobilů.

Oblast výkonu má zajišťovat SoC Snapdragon 800, ale zde víme, že by se měl objevit u prvních zařízení až na konci roku. To je minimálně v rozporu se spekulacemi uvádějící, že se první nové modely mají objevit v létě. To zajisté nic neznamená a nikdo si není zcela jist, kdy se vůbec Motorola pochlubí.

Většinou bývají  specifikace nadčasové, ale tentokrát máme i špatnou zprávu. Spekulace mluví jednoznačně o absenci slotu na microSD karty, což by odpovídalo strategii Googlu. Android by měl být ve verzi 4.2, ale zřejmě můžeme očekávat vyšší. Uniklé specifikace jsou završeny ochranou proti vodě a prachu ve standardu IP 57.

Je těžké jednoznačně určit, jestli se jedná o vtípek, nebo reálný náhled na nadcházející model od Motoroly. Zatím ani netušíme, kdy by měla společnost představit nové modely.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Karl Newkeny

21. 4. 2013, 5:12

„Phone“ a „People“ jsou sice krásné názvy aplikací, ale „Telefon“ a „Lidé“ či „Kontakty“ by bylo podstatně zajímavější…už jen s přihlédnutím k faktu, že češtinu kromě Motoroly najdeme asi opravdu všude.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat