Liquid S: Chystaný tabletofon se čtyřmi jádry od Aceru

Liquid S: Chystaný tabletofon se čtyřmi jádry od Aceru
2013-03-04T14:15:25+02:00
• 4. 3. 2013

Při ohlédnutí se za letošním ročníkem Mobile World Congress a přímo stánkem společnosti Acer je nutno říci, že veřejnosti nepředstavil žádné novinky, ani co se týče jeho vlajkové lodi. K vidění byla pouze nejnovější zařízení Liquid E1, Liquid Z2 a Iconia B1, které Acer představil pár týdnů před samotným startem veletrhu. Jen všímaví mohli v rozhovoru pro oficiální MWC noviny zaregistrovat zmínku o připravovaném tabletofonu, o němž se zmínil prezident z divize chytrých telefonů.

Acer

Prezident v daném článku hovořil o tom, že Acer v současné době nenabízí žádný čtyřjádrový telefon, ale pouze jejich tablety mají čtyřjádrové procesory. Takže trh může očekávat tabletofon s názvem Acer Liquid S, který bude jejich prvním netabletovým zařízením poháněným procesorem se čtyřmi jádry.

Jak si v dnešní době vlastně vyložit pojem tabletofon neboli phablet? Podle společnosti Acer jde o zařízení minimálně se 4,7-palcovým displejem. Jenže ostatní výrobci chytrých telefonů stále více představují modely s 5-palcovými displeji, čímž minimální hranici pro toto označení neustále posunují do jiných čísel.

Výstřižek

Loňské vlajkové modely se 4,7-palcovým displejem představil Samsung u své Galaxy S III nebo HTC u One X. S 5,5-palcovou úhlopříčkou jsme se mohli setkat u Galaxy Note II a Optimus G Pro, což se už více přibližuje takzvaným tabletofonům. Prozatím Asus a jejich Fonepad zřejmě nastavil nejvyšší laťku, jelikož disponuje 7-palcovým displejem. Na závěr tedy u Aceru Liquid S můžeme očekávat něco mezi těmito rozměry, ale sám bych se přikláněl někde k hranici mezi 5,5 až 6 palci.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat