Galaxy Note III – stejná velikost jako Note II, ale s větším displejem

Galaxy Note III – stejná velikost jako Note II, ale s větším displejem
2013-03-26T06:52:16+02:00
• 26. 3. 2013

Dlouhou dobu můžeme sledovat, jak velikost smartphonů roste a mnozí již několikrát přehodnotili své normy pro ideální mobil. V počátku se svět divil, jak vůbec někdo může vyrobit mobil s úhlopříčkou 4 palce. Ani jsme si nestačili zvyknout a již se běžně pohybujeme kolem 5 palců. Zařízení Note patří ovšem do jiné ligy, za což vděčí svým funkcím. V současnosti druhá generace disponuje 5,5palcovým displejem a již se očekává, že nadcházející model bude mít displej ještě větší.

IMG_20121112_132216

V tomto ohledu se zřejmě nemusíme bát, že by se zvětšilo i samotné tělo zařízení. Příklad můžeme hledat u modelů SGS III a SGS 4. Zde jsme svědky toho, že se korejskému výrobci podařilo vměstnat do menšího těla větší displej. Konkrétně došlo k nárůstu o 0,2 palce, ale i tak se jedná o celkem dobrý konstrukční výsledek. Redaktor Stefan Constantinescu si vzal do rukou kalkulačku a propočítal, že u SGS 3 zabírá přední plochu displej v míře 66 %. U čtvrté generace docházíme matematikou na 72.3 %.

Pokud se podíváme na Galaxy Note II, dostaneme 68.6 %. Pakliže budeme počítat s displejem o úhlopříčce 5,9 palce u Note 3, jak se delší dobu předpokládá, musel by Samsung konstrukčně vytvořit takové tělo, které by mohlo mít displej na 79 % přední strany.

Pokud by se to Samsungu podařilo, dostali bychom nový model se stejnou velikostí těla, ale displej by měl větší úhlopříčkou s Full HD rozlišením.

Zdroj: androidbeat.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat