Visual SyncAR – rozšířená realita ve vašem obýváku na TV

Visual SyncAR – rozšířená realita ve vašem obýváku na TV
2013-02-20T13:16:24+02:00
• 20. 2. 2013

Rozšířená realita (Augmented Reality) se nestále snaží prosadit, ale zatím můžeme sledovat jen pokusy, které si hledají uplatnění. Samozřejmě se již objevilo několik praktických řešení, ale zatím se nedá AR považovat za běžnou součást našich životů. Možná se vše změní s příchodem Google Glass brýlí, ale na to si budeme muset počkat. Nyní se ovšem objevila novinka, která se jmenuje Visual SincAR.

0c1095c1-9683-4257-b309-12271f2332c7

Za vývojem stojí společnost NTT a cílem je přinést rozšířenou realitu do vašeho obývacího pokoje. V základu budete potřebovat televizi a k tomu smartphone nebo tablet. Na vašem mobilním zařízení bude zapotřebí speciální software, který bude využívat kameru pro identifikaci televize. Samozřejmě se na ní musí přehrávat upravený obsah, který je doplněn o digitální vodoznaky. Ty slouží jako vodítka pro aplikaci v mobilu nebo tabletu, který na základě jejich identifikace zobrazuje dodatečný obsah. Místo složitějšího vysvětlování se podívejte na názornou ukázku Visual SyncAR.

Možná si říkáte, že takové využití se dá uplatnit jen ve hrách, ale sama společnost NTT dodává, že možnosti jsou neomezené. Například si takto budete moci nechat zobrazit anglické titulky u daného filmu, které ovšem uvidíte jen vy. Pokud tuto myšlenku rozvedu: na jednu televizi (plochu zobrazující video) se může dívat několik lidí různých národností a přitom každý z nich uvidí titulky ve svém jazyce.

Pokud povolím uzdu své fantazie, Visual SyncAR by se dal zkombinovat s Google Glass. Tím by odpadla potřeba držet mobilní zařízení před obsahem doplněným o digitální vodoznaky. Samozřejmě můžeme spekulovat a vymýšlet si další možnosti, ale prozatím se jedná jen o ukázku možností rozšířené reality. Na praktickou aplikaci si budeme muset počkat, byť  zde vyvstává otázka, jestli se Visual SyncAR dostane někdy do běžných zařízení.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat