Quickly – Rychlé spuštění aplikací z notifikační lišty

Quickly – Rychlé spuštění aplikací z notifikační lišty
2013-02-19T05:30:00+02:00
• 19. 2. 2013

Již nějakou dobu se zaměřuji na aplikace, které mohou ulehčit život. V posledních několika týdnech jsem uvedl několik způsobů, jak jednoduše spouštět oblíbené aplikace. Příkladem může být poslední Pie Control, který dodá vašemu zařízení trochu efektnější rozhraní. Tentokrát zde mám mám aplikaci, která se zaměřila na maximální využíti notifikační lišty.

2013-02-18 18.30.23

S příchodem Androidu 4.1 jsme se dočkali významného rozšíření notifikací, které mají funkci rozbalení. Pokud ještě nemáte tuto verzi systému, jedná se o možnost, kdy si jednu notifikaci můžete jednoduchým gestem rozšířit a dozvědět se více informací, než spustíte aplikaci, která ji vyvolala. Novinka, která využívá tuto funkčnost na maximum, se jmenuje Quickly.

Opravdu zde nejde o nic složitého. V nastavení této aplikace najdete celkem 8 polí, do kterých si můžete umístit vybrané aplikace ze systému. Jakmile si je vyberete,  zobrazí se v notifikační liště ve sbalené formě. Jakmile danou položku rozbalíte gestem prstu, tak se vám zobrazí 8 ikon, které slouží jako odkazy na aplikace. Tudíž stačí stáhnout lištu a spustit aplikaci.

2013-02-18 18.30.142013-02-18 18.30.05

V tomto ohledu opravdu platí heslo, v jednoduchosti je krása. Za Quickly stojí mladý vývojář, který původně tuto aplikaci považoval jen za „proof of concept“ a neměla se dostat na Play Store. Ovšem natolik se zalíbila, že se nakonec rozhodl pro další vývoj. Bohužel není zdarma a přijde vás na necelých 20 Kč. Pokud se vám zalíbila, tak můžete vývojáře touto malou částkou podpořit. Bohužel nyní má stále chyby, takže bych ji ještě dal označení beta. Rozhodně se jedná o zajímavé využití nových notifikacích v Androidu Jelly Bean.

logo-app Quickly Notification Shortcuts Adnan Begovic Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat