Canonical dnes představí Ubuntu pro tablety

Canonical dnes představí Ubuntu pro tablety
2013-02-19T06:36:35+02:00
• 19. 2. 2013

Společnost Canonical stojí za vývojem operačního systému Ubuntu pro servery, notebooky/PC a nyní nově pro smartphony. První mobilní telefon s Ubuntu OS by se měl objevit asi ve třetím kvartálu tohoto roku, ale pouze na vybraných dvou trzích. K plnému startu by pak mělo dojít až příští rok. Ještě během tohoto měsíce má být uvolněna verze pro několik smartphonů s Androidem. Ovšem včera začal odpočet na stránkách ubuntu.com, který jasně říká, že se blíží tabletová verze.

c453c401-d67b-451e-9906-54f03748d403

Jedná se o poměrně nečekanou zprávu, jelikož zde nebyly ani náznaky toho, že by se něco chystalo. V tuto chvíli netušíme, jestli dojde k uvedení jen verze pro tablety, nebo bude k vidění spolu s prodávaným tabletem. Podle posledních několika měsíců můžeme ale odhadovat, že dojde pouze k představení upravené verze systému pro ARM architekturu.

ubuntu7

Stačí jeden odpočet a ihned se začnou objevovat spekulace. Canonical má naplánovanou internetovou akci na 17:00 našeho času, ale o hodinu dříve HTC představí svůj nový smartphone, který by se měl stát top modelem na tento rok. Již nějakou dobu nás tchajvanská společnost láká na různé obrázky a fotografie, ale jeden zahraniční web si všiml něčeho zvláštního na fotografii od HTC.

google

Vypadá to, jakoby se HTC připravovalo také na uvedení tabletu. Netušíme, jestli tomu tak opravdu je, ale mnozí odhadují, že by se mohlo jednat o Ubuntu tablet z dílny HTC. Jedná se samozřejmě o divokou spekulaci, která není podložena ani jedním důkazem. Vše vychází z toho, že jsou dnes dvě akce a to jen s hodinovým rozdílem. Nyní si musíme počkat, co si na nás Canonical a HTC připravili.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat