První smartphony s Ubuntu OS již v říjnu

První smartphony s Ubuntu OS již v říjnu
2013-02-07T11:11:08+02:00
• 7. 2. 2013

Společnost Canonical pře několika týdny uvedla svůj operační systéme Ubuntu pro mobilní telefony. Na konci tohoto měsíce by měla být dostupná verze pro telefony Galaxy Nexus, ale bude spíše určena pro kutily, kteří se nebojí něco vyzkoušet. Bohužel se Ubuntu OS zapsal tak trochu do historie s tím, že sice byl uveden a představen, ale zatím nemá vlastní smartphone, na kterém by zamířil přímo na trh.

ubuntu-mobile-os

Již nás několikrát ujišťovali zástupci společnosti Canonical, že samotný systém bude možné dát na jakýkoliv smartphone (výkonnější) se systémem Android. Bohužel si musíme přiznat, že se nebude jednat o nijak velké procento uživatelů. Ostatně se podívejte kolem sebe a spočítejte, kolik z vašich přátel a známých se vrtá ve smartphonech. V tomto ohledu je jedinou šancí na úspěch vlastní mobil s Ubuntu OS. Po představení tvrdili, že se zajisté objeví, ale nakonec nás informace, že bude dostupný někdy v roce 2014, doslova uzemnila.

Naštěstí se začínají objevovat informace, že by Canonical měl vše uspíšit. První smartphony by se mohly objevit již letos, a to dokonce v říjnu. Aspoň toto reportuje Wall Street Journal. Takže se můžeme těšit. Nejedná se však o oficiální stanovisko. Navíc se zde objevují informace, že první mobily nebudou dostupné na všech trzích. Zamíří jen do dvou geograficky největších trhů, což není zrovna nejpřesnější, a můžeme jen hádat. Zřejmě se spíš jedná o nějaký pokus nebo pilotní program.

Bohužel toto oddalování a specifikování dostupnosti spíše samotnému systému ubližuje. Nedávno jsme měli představení samotného systému a nyní již existují návody na to, jak si svého Androida přizpůsobit a převléci ho do podoby Ubuntu OS. Je také možné, že společnosti Canonical sebere vítr z plachet sám Google, jelikož nás zajisté čeká nová verze systému Android. Možná se nakonec Ubuntu stane opět linuxovým systém pro pár nadšenců.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat