Nvidia Phoenix – smartphone s Tegrou 4i MWC

Nvidia Phoenix – smartphone s Tegrou 4i [MWC]
2013-02-25T06:49:53+02:00
• 25. 2. 2013

Před veletrhem v Barceloně se společnost Nvidia pochlubila novým přírůstkem v podobě Tegry 4i. Ačkoliv nese označení, které by nasvědčovalo, že by se mohlo jednat o výkonnější variantu Tegry 4, tak to není pravda. Prakticky vychází z Tegry 3 a mezi hlavní výhody můžeme zařadit přímou podporu LTE sítí. Nyní se na MWC Nvidia pochlubila svým referenčním smartphonem Phoenix, který je vybaven právě Tegrou 4i.

topend-580x338

Pokud čekáte, že si tento mobil budete moci pořídit, tak se moc neradujte. Jedná se jen o vývojářskou verzi, která se sama o sobě nikdy nebude prodávat ve velkém množství, ale zřejmě firma umožní prodej v omezeném počtu. Tomu samozřejmě bude odpovídat i cena. Phoenix ani v této chvíli nebude patřit mezi ty nejlepší smartphony, jelikož se šetřilo na designu a také na samotné konstrukci. Jde tu hlavně o specifikace.

Tento referenční model je vybaven displejem o úhlopříčce 5 palců s rozlišením Full HD. Na zadní straně najdeme 13MPx foťák a ve výbavě nesmí chybět LTE podpora (i500). V tomto případě je obsažena Tegra 4i s Cortex-A9 R4 jádry (28nm) s taktovací frekvencí 2.3 GHz a k dispozici je 60 GPU jader. Zatím se jedná o velmi brzkou verzi, takže Nvidia má asi ještě velký kus práce před sebou. The Verge dodává, že Tegra 4i je poměrně zajímavý SoC, ale prozatím jej hravě porazí Tegra 3. Chybí zde dotažená plynulost a výkon ještě není optimální.

Xv02-24_08-45-4220_verge_super_wide

Ostatně se s tím dalo počítat, jelikož se má oficiálně Phoenix představit až v průběhu roku. S největší pravděpodobností se s tímto referenčním smartphonem budeme moci setkat v nějaké podobě od jiného výrobce. Právě Nvidia si slibuje, že bude prodávat referenční design smartphonu jiným firmám. Prozatím se můžete podívat na první video se smartphonem Nvidia Phoenix.

Zdroje: theverge.com, slashgear.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat