FixYa studie: Telefony od Applu jsou nejspolehlivější

FixYa studie: Telefony od Applu jsou nejspolehlivější
2013-02-25T08:21:35+02:00
• 25. 2. 2013

Komunitní stránka FixYa, poskytující spotřebitelům tipy pro řešení problémů až u 8 milionů výrobků, dnes vydala zprávu o spolehlivosti chytrých telefonů. Ta vznikla na základě srovnání mezi 30 miliony uživateli a jejich nahlášenými problémy s chytrými telefony od Applu, Samsungu, Nokie a Motoroly. Každý výrobce obdržel podle spolehlivosti určitý počet bodů a ve výsledku se produkty společnosti Apple ukázaly jako nespolehlivější s nejmenším počtem problémů.

FixYa

Apple získal 3,47 bodů, což je oproti Samsungu s 1,21 body opravdu velký skok. Ostatní výrobci, jako je Nokia s 0,68 a Motorola s 0,13, jsou na tom ještě mnohem hůř. Tyto body byly jednotlivým výrobcům přerozděleny z celkových 722 558 problémů. Uživatelé jablečného iPhonu si nejvíce pochvalovali, že vždy pracuje, jak má, co se týče základních funkcí, a nikdy v nich nenarazili na žádný problém.

FixYa - Výrobci

Z opačného úhlu pohledu, největší stížnosti iPhone sklidil u životnosti baterie, na kterou si stěžovalo 35 % uživatelů. Následovalo nedostatek nových funkcí, špatné přizpůsobení a nakonec problémy s Wi-Fi připojením. V minulosti se majitelé iPhonu potýkali s několika problémy u baterie. Jeden z problémů způsobovaly chyby v iOS 5, ale to Apple následně vyřešil novou aktualizací. Někteří uživatelé si na výdrž baterie také stěžovali v oblastech se slabým pokrytím signálu.

FixYa - iPhone

V případě konkurentů tak u Samsungu nejčastěji dominovaly problémy s mikrofonem a reproduktorem. Uživatelé chytrého telefonu od Motoroly měli problémy s dotykovou obrazovkou a u Nokie s horšími časovými odezvami.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat