Nový Nexus 7 bude možná pohánět Qualcomm Snapdragon 4 Pro

Nový Nexus 7 bude možná pohánět Qualcomm Snapdragon 4 Pro
2013-02-08T06:45:03+02:00
• 8. 2. 2013

Nový Google Nexus 7 by měl být uveden dle předpokladů na I/O veletrhu, který se bude konat v polovině května. V nedávném článku jsme vás informovali o tom, že se nový Nexus 7 dočká FULL HD displeje s rozlišením 1 920 x 1 080, nicméně toto nebude jediná změna, kterou tento oblíbený tablet projde.

Google-Nexus-7-second-generation-Qualcomm

Dle čerstvých informací by měla druhá generace Nexusů 7 disponovat čtyřjádrovými procesory Qualcomm Snapdragon S4 Pro na rozdíl od současné generace, která používá čipy Nvidia Tegra 3. Analytik společnosti Pacific Crest – Michael McConnell předpokládá, že společnost Google nebude spolupracovat s Nvidií a v nové řadě tabletů budou právě čipy od Qualcommu. Dle dostupných informací je hlavním důvodem zjednodušení logistiky, jelikož výrobce chce spojit dodavatele procesorů a 3G/4G modemů do jednoho. Samozřejmě hraje roli také cena.

Dle odhadů se do současnosti prodalo kolem 6 milionů tabletů Nexus 7 a předpovědi mluví o tom, že nové generace tabletů by se do konce tohoto roku mohlo prodat kolem 10 milionů. Na I/O se dle informací chystá Google údajně představit i novou generaci tabletu Nexus  10, které bude vyrábět Samsung a které by měly obsahovat čtyřjádrový procesor Exynos a osmijádrový grafický čip. Více se rozhodně dozvíme v květnu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat