Najděte vaší ztracenou Xperii pomocí služby My Xperia

Najděte vaší ztracenou Xperii pomocí služby My Xperia
2013-02-01T08:30:25+02:00
• 1. 2. 2013

Služba My Xperia byla spuštěna teprve nedávno a orientuje se na zákazníky vlastnící telefon od Sony. Úloha tohoto portálu je vyhledání mobilního telefonu na dálku, jestliže jej ztratíte nebo je vám odcizen. Je provázána s Google účtem, který slouží mimo jiné pro aktivaci. Zatím nejsou podporovány všechny země. Dokonce i u nás si budeme muset počkat, až Sony zprovozní tuto bezpečnostní novinku. Prozatím čeští majitelé mohou jen závidět.

Samozřejmě My Xperia neumožňuje jen vyhledávání mobilu. Další nástroje umožňují telefon zablokovat nebo spustit hlasitý alarm. V nejhorším případě zbude varianta na provedení kompletního smazání smartphonu, čímž se vymažou účty a také microSD karta. Takto můžete ochránit citlivá data, která by neměla padnout do cizích rukou. Co však fungování takové služby značně omezuje, je nutnost neustálého datového připojení, které je podmínkou pro komunikaci s portálem My Xperia.

Tímto Sony chce nabídnout svým zákazníkům dodatečná komfort a pocit bezpečí. Samozřejmě můžete najít aplikace, které tyto funkcionality zastoupí velmi dobře, ale zde se přímo angažuje sám výrobce. Rozhodně je to jen další plus pro majitele smartphonů Xperia.

Zdroj: xperia.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat