LG – druhá generace L série, F bude patřit výkonu?

LG – druhá generace L série, F bude patřit výkonu?
2013-02-11T08:45:40+02:00
• 11. 2. 2013

Společnost LG se v poslední době poněkud vytáhla a dokázala, že s ní musíme ještě počítat. Bohužel se jí ne všechno daří, ale o tom jindy. Dnes se podíváme na druhou generaci série L, která byla představena před rokem. Bohužel nemůžete očekávat převratné kousky. Zatím to vypadá jen na vylepšení a sesazení celé linie do levnější kategorie.

LG-Optimus-L3-II

První mohu začít s modelem LG Optimus L3 II (LG-E430), který bude asi tím nejlevnějším v celé nabídce. Nabídne displej s úhlopříčkou 3,2 palce s rozlišením 320 x 240 pixelů. Tímto rozhodně nepotěší některé zákazníky a jedná se tak trochu o archaické parametry. V dnešní době by měl být standard spíše 800 x 480 pixelů, ale zjevně zde hraje velkou roli samotná cenovka. Jediným lepším vylepšením bude zadní kamera, která nabídne hodnotu 5 MPx.

Model LG Optimus L5 II (LG-E455) již bude o něco lépe vybaven a nabídne 4palcový displej s rozlišením 800  x 480 pixelů. Výkon by měl zajišťovat 1GHz procesor Cortex A9, ale netušíme, kolik bude mít k dispozici jader. S největší pravděpodobností se bude jednat o dvoujádrový model. Grafiku bude zajišťovat PowerVR SGX531. Již v základu by měl být dodáván se systémem Android 4.1.2 Jelly Bean.

Posledním vybavenějším smartphonem bude LG Optimus L7 II (LG-P715), který získal displej o úhlopříčce 4,3 palce. Rozlišením by mělo být 800 a 480 pixelů, ale použitá technologie bude IPS. Výkon bude dodávat 1GHz procesor Qualcomm MSM8225, mající k dispozici RAM o velikosti 768 MB. Grafika bude zajišťována pouze čipem Adreno 203, ale potěší kapacita baterie, jelikož u tohoto modelu najdeme celkem 2460 mAh. Zadní kamera má 8 MPx a systém je Android 4.1.2 Jelly Bean.

Není zatím jasné, jestli se objeví i model L9, ale již nějakou dobu se ukazují informace o nové generaci, která oficiálně získala označení „F“. Sama korejská společnost se o ní zmínila ve finanční zprávě, o které jsme vás informovali. Možná se bude jednat o výkonnější modely a série „L“ bude zapadat jen do střední a nižší třídy.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat