Kolik u nás bude stát HTC One a kde ho koupíte?

Kolik u nás bude stát HTC One a kde ho koupíte?
2013-02-21T05:32:00+02:00
• 21. 2. 2013

Během tiskové konference, kde HTC představilo svou nejnovější vlajkovou loď, jsme získali základní informace o jeho dostupnosti. Ještě v únoru se rozbíhají předobjednávky a během března by se měl dostat na více než 80 světových trhů a prodávat by ho mělo více než 185 operátorů a dalších partnerů HTC. Z české operátorské scény oficiálně potvrdil dostupnost na svých sociálních sítích pouze Vodafone.

Samozřejmě jsme zjišťovali, jak jsou na tom další čeští operátoři. T-Mobile nám odpověděl, že prozatím není uvedení do nabídky rozhodnuté a bude se o něm teprve jednat. Odpověď jsme dostali i od O2. Podle jejich vyjádření se zařazením do nabídky počítají někdy v polovině března a cena by se podle prvních odhadů měla pohybovat kolem 16 000 Kč.

HTC_One_B_W

Bohužel však stále přesně nevíme, kolik bude nové zařízení na našem trhu obecně stát. Prozatím máme pouze kusé informace od některých prodejců, kteří spustili předprodej a můžeme částečně vycházet i ze zahraničních zdrojů. Internetový prodejce Sunnysoft v předprodeji model One (v černé i stříbrné variantě) nabízí za částku 16 000 Kč. Sunnysoft očekává dodávku telefonu někdy na konci března.

V porovnání se zahraničím je to ale poměrně vysoko nasazená cenovka a můžeme předpokládat, že konečná cena bude nižší. V Británii je cena ve volném prodeji v přepočtu asi 13 353 Kč. Pro srovnání cena Samsungu Galaxy S III na našem trhu se nyní pohybuje kolem 12 000 až 13 000 korun. iPhone 5 (32 GB) pak pořídíte asi za 21 000 Kč. Nokia Lumia 920 se pohybuje v rozmezí 14 a 15 tisíc. HTC 8X pak stojí 12 až 13 tisíc korun.

Další informace o českých cenách HTC One se snad dozvíme na české premiéře, kterou HTC chystá na tento pátek a my na ní samozřejmě nebudeme chybět.

Zdroje: sunnysoft.cz, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat