Huawei 4Afrika s Windows Phone

Huawei 4Afrika s Windows Phone
2013-02-05T10:15:51+02:00
• 5. 2. 2013

Jakoby se africký kontinent stal lukrativnějším pro velké společnosti, které se snaží o lepší umístění na trhu s mobily. Nedávno jsme vás informovali o snaze Intelu, který se zde chtěl prosadit v levnější kategorii mobilů se systémem Android. Nyní zde máme snahu Microsoftu, jenž by rád nabídl společně s firmou Huawei první mobil, který je určen jen a výhradně pro Afriku.

Oficiální název je Huawei 4Afrika, ale ve skutečnosti se jedná o převlečený Ascend W1. Nebude vadit, když si uvedeme základní specifikace. K dispozici je 4palcový displej s rozlišením WVGA, dvoujádrový procesor s taktem 1.2 GHz a 4GB interní úložiště. V tomto případě nehrají specifikace až tak velkou roli. Hlavní důraz se zde kladl na samotný systém, kterým je Windows Phone 8. Nenabízí běžný obsah, jako je tomu ve zbytku světa.

4afrika_large_verge_medium_landscape

Již v základu obsahuje několik aplikací, které byly vytvořeny přímo Afričany pro Afriku. V tomto směru Microsoft vsází na místní obsah a na aplikace vytvořené na domácí půdě. S podobnou strategií se objevil také u nás, ale Afrika je tak trochu jiný kontinent a bude se muset snažit. Konkurence je silná a Android prozatím vede, ale nejedná se o až tak propastný náskok. Huawe 4Afrika má být jen prvním smartphonem z celé nové řady, která se plánuje pro tento kontinent. Start prodeje začne v zemích Angola, Egypt, Pobřeží slonoviny, Keňa, Maroko, Nigérie a Jižní Afrika.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat