HTC se chce znovu soutředit na rozvíjející se trhy

HTC se chce znovu soutředit na rozvíjející se trhy
2013-02-05T10:00:20+02:00
• 5. 2. 2013

Před rokem společnost HTC uvedla linii One, která měla nabídnout původně jen tři modely pro tři cenové kategorie. S tím také souviselo rozhodnutí, že se chce firma orientovat na dražší prémiové modely. K podobnému plánu mělo dojít i letos a samotná nabídka modelů se měla zúžit. Zatím to ovšem vypadá, že nikdo ve firmě vlastně neví, co chce.

Nyní se potvrzují informace o tom, že se opět nezůstane u několika modelů. Za chvíli se zajisté dočkáme odhalení modelu M7, který má být vlajkovou lodí pro tento rok, ale zjevně se objeví cenově dostupné modely. Ty by měly zamířit na rozvíjející se trhy, kde začínají vládnout společnosti ZTE a Huawei.

HTC

To se zřejmě tchajvanskému výrobci nelíbí, a proto se chce střetnout s konkurencí na poli levných smartphonů. S tím souvisí přehodnocení strategie, kterou potvrzuje CFO HTC, kterým je Chang Chia-Lin. Sám se k celé nové strategii vyjádřil následovně:

”We’re going to go down, but not below 1,000,”

V tomto případě samozřejmě nemyslel dolary, ale místní měnu Yuan, což je v přepočtu asi 160 dolarů. K tomu navíc dodává, že nechtějí jít s cenovkou na úplné minimum, jelikož nechtějí zbytečně vyrábět extrémně levné smartphony. Při této cenovce samozřejmě nemůžeme očekávat dobrou výbavu, ale otázka je, proč se chtějí pouštět do takového souboje.

Čínské společnosti jsou možná až příliš velké a dokáží produkovat větší množství mobilů, jejichž cenovka bývá dost často nižší, než co dokáže nabídnout konkurence, ale přesto parametry jsou na stejné úrovni. Snad vědí v HTC, co dělají, jelikož se tento krok nemusí vyplatit, což by nepomohlo této firmě, která na tom není zrovna nejlépe.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat