Geo Task: přiřaďte úkoly konkrétnímu místu

Geo Task: přiřaďte úkoly konkrétnímu místu
2013-02-28T10:10:04+02:00
• 28. 2. 2013

Na XDA se objevila další velice zajímavá aplikace, díky které můžete přiřazovat upomínky a úkoly k danému místu. Aplikace používá GPS spojení pro lokalizaci místa, kde se právě nacházíte. Vy si tato místa můžete do aplikace libovolně ukládat. Tato místa se pak objeví v seznamu uložených. Rovněž můžete vyhledávat již existující místa v mapách Google.

Celá pointa spočívá v tom, že úkoly, které dejme tomu souvisí s místem, na kterém mají být vykonány, se zobrazí až tehdy, když se v daném místě budete opravdu nacházet. Pokud tedy například přijdete do práce a vy jste si do aplikace zadali upomínku, že máte svému šéfovi odevzdat report, tato upomínka se objeví,  když dorazíte do práce. Jak je to možné? Jednoduše, aplikace podle GPS polohy zjistí, že se nacházíte v práci, kterou jste si uložili do seznamu míst, a pozná, že vás má upozornit.

Screenshot_2013-02-27-14-37-34 Screenshot_2013-02-27-14-26-22 Screenshot_2013-02-27-14-28-28

Rovněž příjemné je nastavení rozsahu, resp. vzdálenosti, do daného místa, kdy vás má aplikace upozornit. To je dobré například u pravidelně se opakujících úkolů. Může se totiž stát, že daným místem budete jen projíždět, a pokud se nebudete nacházet v požadovaném dosahu místa, který jste si nastavili, aplikace vás nebude zbytečně upozorňovat. V hlavním okně se rychle zorientujete. Máte zde na výběr možnost přidání nového místa nebo nového úkolu a potom také možnost zobrazení uložených úkolů a uložených míst.

Screenshot_2013-02-27-14-28-53 Screenshot_2013-02-27-14-29-18

Aplikace je velice jednoduchá a intuitivní. Nabízí skvělé možnosti, jen škoda, že nemá propojení například na Google Tasks. Co není, může být a třeba se vývojář zaměří i na tuto drobnost. Rozhodně doporučuji vyzkoušet už jenom proto, že je to zdarma. U mě si Geo Task místo rozhodně našla.

logo-app GeoTask - Location-Based Tasks PaRi Developers Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat