Další Nexus bude disponovat nebývalou kvalitou fotek?

Další Nexus bude disponovat nebývalou kvalitou fotek?
2013-02-19T07:08:22+02:00
• 19. 2. 2013

Google a LG stále řeší problémy s dodávkami Nexusu 4 i několik měsíců po představení. Dnes můžeme jen odhadovat, proč tomu tak je, ale nyní si můžeme být samozřejmě jisti, že další model je již v přípravě. Občas se objevují spekulace o modelu X Phone z dílny Motoroly, ale podle posledních náznaků se zdá, že zde bude Motorola X a také Nexus „5“. Ačkoli je ještě brzy na jakékoliv odhady specifikací, tak zde máme náznak, na co se Google bude zaměřovat u dalšího modelu.

nexus4-camera

Jakýkoliv náznak špetky informací roztáčí kolečko domněnek a zvěstí, ale když něco napoví sám viceprezident Googlu, spekulace létají všude kolem. V jednom příspěvku na sociální síti Google Plus naznačil sám Vic Gundotra, že následující Nexus smartphone bude disponovat nebývale dobrou kamerou. Vše zmínil v souvislosti s tím, že je nucen pro dobré fotky s sebou brát těžkou zrcadlovku. Přímo pak odpověděl na jeden dotaz:

80aed9fe-8c2c-43a4-834d-f7ae4d762c54

Vic Gundotra: „Zaměřili jsme se na to, abychom z telefonů Nexus udělali šíleně dobré fotoaparáty. Počkejte si a uvidíte.“

Můžeme jen odhadovat, co se za touto odpovědí skrývá. Vinc již nejednou schválně vypustil informaci, která nám dávala jen náznaky toho, co se blíží. Mohu vzpomenout na fotografii, která byla upravena v aplikace Snapseed. Tento nástroj v té době byl pouze pro iOS, ale fotografie pocházela ze samotného Nexusu. Takže i zde se dá jen zmínka vykládat tak, že následující Nexus smartphone bude disponovat velmi kvalitním foťákem.

Pokud by se jednalo o indicii k výrobci, napadají mě v tuto chvíli pouze dva. Jedním z nich je Sony, který vybavuje smartphony senzorem Exmor RS. To ale nemusí znamenat, že by tato společnost měla přímo vyrobit další referenční mobil. Může daný senzor pouze dodávat.

nexus4-5

Druhou firmou je HTC, která nás zatím láká na dnešní uvedení nového modelu HTC One, který by se měl taktéž pyšnit nebývalou kvalitou fotek. To by mohlo znamenat, že by se model One objevil v nějaké úpravě jako Nexus „5“. Jedná se čistě o mou spekulaci, ale některé indicie se tu nacházejí. Bohužel nám nezbývá nic jiného, než co nám doporučuje Vic. Musíme čekat.

Zdroje: plus.google.com, plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat