Blue: Aktualizace pro Windows 8 i Windows Phone 8

Blue: Aktualizace pro Windows 8 i Windows Phone 8
2013-02-20T08:10:39+02:00
• 20. 2. 2013

Kódový název Windows Blue není ve vodách internetu žádnou novinkou. Spekulovalo se o tom, že má jít o verzi systému Windows, který by měl vycházet z Windows 8, ale cílil by především na levnější a méně výkonná zařízení. Všechno je ale nakonec trochu jinak.

w8b

Už po několikáté se stalo, že Microsoft své plány trochu poodhalil skrze nabídky nových pracovních pozic (inzerát už ale Microsoft z webu stáhl). Shání totiž softwarového inženýra, který by měl právě na Windows Blue pracovat a společnost se nijak neostýchala v inzerátu cokoli tajit. Blue je tedy potvrzen, ale co vlastně přinese? Podle zadání inzerátu by mělo dojít především k úpravě uživatelského prostředí ve smyslu větší míry přehlednosti a jednoduchosti ovládání. Samozřejmě se bavíme o prostředí Metro, se kterým Windows 8 přicházejí a které částečně převzaly z mobilních Windows Phone.

MRos-photo-microsoft-orlando-donation-20120823-001

Aby toho nebylo málo, aktualizace Blue byla hned potvrzena i pro Windows Phone telefony. Microsoft totiž shání i člověka, který by pracoval na nové verzi kancelářské aplikace Excel pro chystanou verzi WP. Jak počítače, tak i telefony se systémem od Microsoftu by se měly nové verze dočkat někdy v polovině letošního roku. Tím by se měla začít naplňovat prognóza Microsoftu, který by chtěl uvolňovat vetší aktualizace Windows jednou za rok.

Nabízí se zde otázka, jestli chce Microsoft tyto systémy dále přibližovat a tato aktualizace by tomu mohla napomoci. Přeci jen už se objevily i informace o tom, že v zájmu rozšíření počtu aplikací pro Windows 8 v prostředí Metro, by mohly aplikace pro Windows Phone běžet i na počítačových/tabletových „oknech“. Jisté však je, že nepůjde jen o speciální verzi Windows pro levná zařízení…

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat