Archos uvede 3 smartphony aktualizováno

Archos uvede 3 smartphony [aktualizováno]
2013-02-18T19:35:57+02:00
• 18. 2. 2013
2

Francouzská společnost Archos je především známa díky svým tabletům, které jsou proslulé nižší cenovkou a poměrně slušnými specifikacemi. V poslední době ale můžeme najít i takové modely, které se snaží čím dál více konkurovat především specifikací. Kromě tohoto segmentu se také věnuje multimediálním přehrávačům. Jakoby zde chyběly smartphony, ale to by se mohlo brzy změnit.

images (3)

Nyní se objevují nepotvrzené informace od francouzského blogera, jehož zdroj uvedl, že se nyní plánují rovnou 3 mobily jejichž cenovka by neměla přesáhnout 300 eur. Zdá se, že i zde se firma zaměří jen na cenově přívětivá zařízení a nebude se pokoušet konkurovat top modelům od konkurence.

Nejlevnější model ponese označení Archos Carbon 35, jeho cenovka má být 90 eur. Číslovka 35 označuje úhlopříčku displeje, která bude 3,5 palce. Rozlišení bylo stanoveno na 480 x 320 pixelů. Výkon má zajišťovat jednojádrový procesor bez bližších specifikací. Paměť RAM je 512 MB, což by mohlo dostačovat na Android 4.0, ale velikost vnitřní uživatelské paměti bude jen 512 MB.

Archos Carbon 52 již bude disponovat lepšími specifikacemi a dle názvu vám může být jasné, že bude mít 5,2palcový displej. Rozlišení se bohužel zastavilo na 800 x 480 pixelů. Srdcem bude dvoujádrový procesor s taktem 1.2 GHz. Bohužel bližší informace o tomto modelu neexistují a ani cenovka nebyla zmíněna. Můžeme jen odhadovat, že se bude pohybovat kolem 250 eur. Zřejmě můžeme počítat s Androidem 4.1 Jelly Bean.

Posledním nejlépe vybaveným modelem je Archos 48 Platinum a již nyní hádáte správně. Displej nabídne úhlopříčku 4,8 palce s rozlišen 1280 x 720 pixelů, což už je slušná hodnota. O dostatek výkonu se postará čtyřjádrový procesor Mediatek MT6589 s taktem 1.7 GHz, jehož jádra jsou postavena na architektuře Cortex A7. V tomto případě můžeme počítat s Androidem 4.1 Jelly Bean a cenovka byla stanovena na 249 eur.

Prozatím nevíme, jestli výše uvedené specifikace jsou přesné. Bohužel nebylo nikde zmíněno datum představení, ale tak trochu můžeme doufat, že se Archos pochlubí na veletrhu MWC.

Aktualizováno

Nyní se na internetu objevily první rendery dvou z připravovaných smartphonů. Bohužel se již neuvádí, který render patří k danému modelu. Můžeme jen odhadovat, že vpravo je Archos Carbon 52 a vlevo Archos 48 Platinum. Budeme si muset počkat na příští týden, jestli se tento francouzský výrobce pochlubí na veletrhu MWC.

gsmarena_001 (13)gsmarena_002 (3)

Zdroje: liliputing.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

.

kurmik se mi prehodila okna. BTW DOTEKOMANIO HODILO BY SE TLACITKO SMAZAT VLASTNI PRISPEVEK. nebo pokud tu nekde je dat ho viditelneji

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat