ZTE chystá prodej smartphonů s Firefox OS v Evropě

ZTE chystá prodej smartphonů s Firefox OS v Evropě
2013-01-10T14:15:24+02:00
• 10. 1. 2013

V poslední době se čím dál více objevují nové mobilní operační systémy, které mají snahu srazit závislost výrobců mobilů na systému Android. Jedná se o velmi náročný úkol a nikdo neočekává, že by se jim to podařilo v krátkém horizontu. Jedním takovým počinem je Firefox OS od Mozilly, který již má podporu v podobě několika výrobců a dokonce operátorů. Prozatím jsme měli zprávy o tom, že se první smartphony chystají pro trh v Jižní Americe, ale zřejmě se dočká i Evropa.

CEO americké pobočky ZTE se nechal slyšet, že společnost je připravena na uvedení smartphonu s Firefox OS na americkém trhu a navíc dodal, že v současnosti jsou plány i pro Evropu. Možná se starý kontinent dočká této novinky dříve, než jsme si vůbec mohli myslet. ZTE je připraveno na produkci těchto smartphonů, ale stále jsou zde jednání, která mají přinést podporu prodejců a mobilních operátorů. V tomto ohledu můžeme skoro počítat se zapojením operátora O2, který projeli vysoký zájem o Firefox OS.

Zatím není zcela jisté, jestli se nakonec v nabídce tohoto operátora setkáme s takovým mobilem. Bohužel jsme doposud nemohli vidět ani produkční verzi, která by napověděla, jestli se bude jednat o zařízení střední, nebo nižší třídy. Dle informací z Mozilly víme také o dalším výrobci, který má podobné plány jako ZTE. Tím je čínská společnost TCL, jež vlastní značku Alcatel. Zřejmě se tak můžeme tento rok těšit na nové mobily s odlišným systémem.

Bohužel všechno nezávisí jen na výrobcích nebo prodejcích. O úspěchu samozřejmě rozhodnou sami zákazníci – jestli hodlají investovat do zcela nového ekosystému. V této oblasti se chtějí významně angažovat i sami výrobci, aby podpořili rozmach nového systému. Sledují tím menší závislost na Androidu, ale je nám jasné, že se nejedná o lehký úkol. My si nyní počkáme na první modely, abychom vám mohli přinést zkušenosti a postřehy s nové platformy a ekosystému.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat