WindowsAndroid: nativní Android 4.0 na počítači s Windows

WindowsAndroid: nativní Android 4.0 na počítači s Windows
2013-01-28T14:14:49+02:00
• 26. 1. 2013
1

Pro simulaci běhu aplikací určených pro operační systém Android na počítači se systémem Windows slouží populární aplikace Bluestacks. Díky tomuto softwaru si tak můžete vyzkoušet oblíbené aplikace na svém desktopu či notebooku. Bluestacks disponuje propojením přes váš Google účet s Google Play Store, ze kterého si můžete aplikace stáhnout a nainstalovat.

Nyní se rýsuje možnost provozovat v prostředí Windows nativní Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich díky virtuálnímu stroji Dalvik, který emuluje kompletní systém Android se všemi jeho funkcemi a možnostmi nastavení, včetně aplikací, které pod ním běží, tak, jako byste používali reálné zařízení. Ve virtuálním systému můžete Android ovládat buď myší, nebo, pokud vlastníte dotykovou obrazovku, můžete systém ovládat stejně, jako byste používali například smartphone či tablet.

V aktuální verzi zatím ještě nefunguje Play Store. Můžete však do systému nahrát aplikace ručně přidáním APK souborů do adresáře windowsandroid_root\data\app. Po restartování WindowsAndroid budou aplikace korektně fungovat.

Tento systém v systému se zatím nachází v beta verzi, a proto je potřeba počítat s různými problémy, jako jsou havárie systému apod. Pokud se rozhodnete WindowsAndroid vyzkoušet, navštivte stránky SocketeQ, kde v záložce „Download“ vyplníte registrační formulář a po obdržení emailu s odkazem si budete moci aplikaci volně stáhnout. WindowsAndroid pravděpodobně zcela nenahradí Blustacks právě díky jasnému účelu, kterým je testování aplikací ve virtuálním prostředí. Nabízí se ale možnost provozovat reálný systém Android tak, jak jej známe z telefonů a tabletů, pohodlně na svém počítači.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

The website you were trying to reach is temporarily unavailable.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat