Výsledky Applu – prodalo se 47.8 miliónů iPhonů

Výsledky Applu – prodalo se 47.8 miliónů iPhonů
2013-01-24T06:51:37+02:00
• 24. 1. 2013

Před týdnem jsme uvedli přibližné odhady prodejů společnosti Apple. Nyní zde máme oficiální čísla, takže si můžeme srovnat, jestli se analytici trefili. V oficiální zprávě se uvádí, že za první čtvrtletí fiskálního roku 2013 Apple vydělal 54.5 miliard dolarů s čistým ziskem 13.1 miliardy. V minulém roce vydělal 46.3 miliardy se ziskem 13.1 miliard. Jedná se v určitém pohledu o nárůst, ale jak je vidět, tak čistý zisk zůstal nezměněn.

V nedávných odhadech bylo uváděno, že by mohl celkově za poslední čtvrtletí prodat 52 miliónů iPhonů, ale nakonec oficiální číslo udává 47.8 miliónů. Bohužel se nepochlubil, kolik se kterého modelu prodalo. Zde si opět můžeme připomenout, že minulý rok za stejné období bylo prodáno 37 miliónů iPhonů. Samozřejmě došlo i na iPady, kde zpráva uvádí, že bylo prodáno 22.9 miliónů kusů. Analytici předpověděli, že se prodá 23 miliónů, takže jim můžeme pogratulovat k velmi přesnému odhadu.

Apple se taktéž pochlubil trochu zvláštním číslem. Tvrdí, že za každý týden byl výnos 4.2 miliardy dolarů. V minulém roce bylo toto číslo „pouze“ 3.3 miliard. Samozřejmě se to netýká jen mobilních zařízení a jsou zde započítány výnosy z každého odvětví. Můžeme si ještě uvést, že v současnosti existuje 250 miliónů iCloud účtů a pro srovnání stačí uvést, že v červenci jich bylo 150 miliónů. Jedná se o velmi pěkný a strmý nárůst, když ještě na začátku minulého roku bylo jen 85 miliónů uživatelských účtů. Zde je nutno doplnit, že se tato čísla netýkají jen iOS zařízení, ale také systémů Lion a Mountain Lion.

Máme zde ještě menší zajímavost na konec. V tuto chvíli je po celém světě 396 obchodů Apple Store, přičemž 150 z nich je přímo v USA. Za poslední kvartál dokázali vydělat 6.4 miliardy dolarů, ale není zde uveden čistý zisk. Jedná se o velmi pěkné finanční výsledky, ale je zde vidět menší nepoměr v ziscích ve srovnání s minulým rokem.

Zdroje: slashgear.com, pocket-lint.com, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat