Stephen Elop nevylučuje možný přechod Nokie na Android

Stephen Elop nevylučuje možný přechod Nokie na Android
2013-01-08T12:25:14+02:00
• 8. 1. 2013

Nokia se momentálně nenachází v situaci, která by měla pozitivní vliv na rozvoj společnosti. Její dlouhodobý propad, který odstartoval ještě v době, kdy na telefonech tohoto finského výrobce běžel operační systém Symbian, způsobil nástup platforem Android a Apple iOS, které naprosto ovládly trh s  mobilními telefony. Ani uzavřené partnerství s Microsoftem a přechod od Symbianu k Windows Phone Nokii nezajistil zlepšení situace. I přes zhruba 3% podíl na trhu s telefony si však Nokia razí svůj osobitý styl a nachází si stále více příznivců.

CEO společnosti Nokia, Stephen Elop, pro pařížský deník El Pais sdělil, že společnost zváží veškeré možnosti a alternativy, které by měly vést k ozdravení společnosti. Sdělil, že v současné době válek ekosystémů vnímá platformu Windows Phone jako zbraň. Také sdělil, že se společnost poučila z lekcí, kterými si musela projít, a je připravena přistoupit k okamžitému rozhodnutí, bude-li si to situace žádat. Říká, že dnes trvá partnerství s Microsoftem, ale nevylučuje, že by mohlo dojít ke změně.

Nokia již několikrát čelila vnitřnímu tlaku, aby přijala spolupráci s jinými platformami, nicméně stále setrvává u partnerství s Microsoftem. Vzhledem k tomu, že aktuálně na trhu mezi telefony s Androidem dominuje Samsung, neměl by přechod v blízké době pro Nokii zřejmě žádný větší přínos. Nokia však nepopírá, že by v případě přijatelného vývoje tuto změnu zvážila. Možnost spojení Nokie a jiného operačního systému se tedy nejeví jako nereálná. Zdali k tomu opravdu dojde a zdali to bude třeba již zmiňovaný Android, se musíme nechat překvapit.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat