Spekulace: vyrobí Apple levnější iPhone pro rozvojové trhy?

Spekulace: vyrobí Apple levnější iPhone pro rozvojové trhy?
2013-01-09T14:37:16+02:00
• 9. 1. 2013

Kolem společnosti Apple poslední dobou koluje mnoho spekulací, ať už se jedná o další vývoj dodávek čipů a komponent, které v současné době ve velké míře zajišťuje korejský Samsung, nebo o vývoji další, již šesté generace telefonu iPhone . Tyto spekulace jsou pro mobilní svět nesmírně vzrušující a s příchodem každé nové se rozpoutávají další a další.

Server Digitimes přišel s několika horkými novinkami z kuloárů tohoto amerického výrobce, které tak trochu odkrývají plány a směr, kterým by se Apple mohl ubírat. Jednou z informací, které prosákly od nejmenovaných zdrojů, je ta, že se Apple zaměří na dodávky nízkonákladového iPhone pro rozvojové trhy v Číně a dalších zemích. Tento iPhone by se měl vyznačovat nízkou cenou a upraveným designem, který by v sobě mohl nést mimo jiné i pětipalcový displej, jenž je aktuálně trendem u většiny výrobců. Jedním z podnětů, proč by Apple chtěl tyto kroky podniknout, je i rostoucí prodej iPadu Mini na čínském trhu, který je levnějším řešením klasického iPadu. Jak jsme vás také informovali, iPad Mini zaznamenal rostoucí oblibu celosvětově a ve výsledcích prodejů zastínil svého většího a výrazně dražšího sourozence.

Společnost Qualcomm, zabývající se výrobou procesorů, nedávno zahájila produkci nové rodiny čipsetů Snapdragon S4 zahrnující dvoujádrové i čtyřjádrové procesory.  Tyto procesory by se měly vyznačovat dobrým výkonem a dostupnou cenou. Mluví se o tom, že by mohly být zahrnuty do levnější varianty iPhone a podílet se tak na jeho nižší ceně. Na druhou stranu však Apple plánuje své vlastní čipové sady, takže zatím není úplně jasné, jak to celé bude.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat