Soud schválil prodej patentů od Kodaku

Soud schválil prodej patentů od Kodaku
2013-01-19T09:38:22+02:00
• 19. 1. 2013

Jako už je zvykem, i tento rok bude jednoznačně patřit soudním sporům, jejichž předmětem jsou tahanice o patentové vzory. V roce 2013 zřejmě budeme svědky soudních pří, kde budou figurovat především různé patenty související s mobilním fotoaparátem. Minulý týden totiž jeden ze soudců schválil prodej tisícovky patentů společnosti Kodak, a to rovnou 12 technickým gigantům.

Na seznamu zájemců můžeme najít velikány jako Google, Apple nebo Amazon, ale dále také Adobe, Research In Motion, Samsung, HTC, Fujifilm, Facebook, Huawei, Microsoft či Shutterfly. K prodeji bude celkem 1 100 patentů společnosti Kodak, jejichž hodnota je odhadována na částku 527 milionů dolarů (tj. v přepočtu 10,1 miliard korun).

Z nich 700 se týká LCD hledáčků digitálních fotoaparátů, dalších 400 pak snímání a manipulace s nimi. Pokud by Kodak všechny tyto patenty dokázal dobře zpeněžit, měl by být schopen řádné splatit své účty a rychleji uniknout od případného konkurzu, který lze očekávat v první polovině roku 2013.

„Se soudním schválením prodeje patentového portfolia digitálního snímání jsme dosáhli jednoho z klíčových restrukturalizačních cílů Kodaku. To nás směruje k dalšímu růstu a úspěchu a umožňuje Kodaku splatit podstatnou část svých původních úvěrů,“ řekl mluvčí firmy.

Zdroj: pcmag.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat