Recenze MyScript Calculator: Unikátní kalkulačka

Recenze MyScript Calculator: Unikátní kalkulačka
2013-01-27T09:30:52+02:00
• 27. 1. 2013

Patříte také k lidem, kterým dělá přepisování těžších matematických příkladů do kalkulačky problém? Místo zdlouhavého hledání správného tlačítka, přemýšlení, jestli zmáčknout odmocninu před nebo až po napsaní čísla, raději rovnici nakreslete přímo na displeji telefonu.

 

Každá kalkulačka, ať už plastová s opravdovými tlačítky, nebo jedna z nepřeberného množství nabízených v obchodech s mobilními aplikacemi, se ovládá jinak, proto mohou vzniknout problémy s používáním. Na papír však zapisujeme všechny příklady stejně, čímž se inspirovali vývojáři MyScript Calculator, kteří naplno využili dotykové obrazovky telefonu. Místo tlačítek tak najdete pouze prázdnou čtverečkovanou pracovní plochu, na kterou příklady píšete v podstatě jako na papír.

 

Aplikace ihned po napsání čísla rozpozná, co jstě měli na mysli, a příklad přepíše do úhledné a matematicky správné podoby. Mohlo by se zdát, že složitější znaky, kterých není v matematice málo, určí MyScript Calculator špatně, ale opak je pravdou. Přestože aplikace vužívá pouze jednoduchého OCR, neboli Optického Rozpoznávání Znaků, funguje s minimálními odchylkami. I můj rukopis, který opravdu nepatří k nejčitelnějším, pozná bez větších problémů.

 

Pomineme-li hlavní funkci rozpoznávání napsaného textu, a podíváme se na samotné možnosti kalkulačky, MyScript Calculator opět nezklame. Netřeba snad zmiňovat základní funkce, které nabídne leckterá kalkulačka, která je, stejně jako MyScript Calculator, zdarma ke stáhnutí. Aplikace totiž nabídne i rozšířené funkce, mezi které můžeme zařadit například goniometrické funkce, logaritmy a další. Stejně zajímavé je také automatické doplňování hodnot do nerovnic a nedokončených rovnic.

Závěr

Netradiční kalkulačka MyScript Calculator, přinášející funkci rozpoznání vámi napsaného textu, skvěle splňuje vše, co můžeme chtít od aplikace s plným počtem hvězd v hodnocení. Stáhnout si jí mohou uživatelé iOS i Android.

logo-app MyScript Calculator MyScript Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat